KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte a török elnöktől Washingtonban

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson megvitatták az orosz-ukrán háború ügyét.

Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte arra tekintettel, hogy a konfliktusban Törökország volt az eddigi egyetlen sikeres közvetítő – olvasható a közleményben.

Mint a magyar miniszterelnök Facebebook oldalán írta:

„Erdogan elnök fontos partner a békemissziónkban. Törökország a Fekete-tengeri térség meghatározó regionális hatalma, és az egyetlen szereplő, amely sikeresen közvetített a háborúzó felek között az orosz-ukrán konfliktusban.”

Kijev és Moszkva után Peking majd Washington

Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós elnökség kezdetén békemissziót indított.

A kormányfő múlt heti, kijevi és moszkvai tárgyalásai után utazott Kínába, ahonnan az Egyesült Államokba repült. Itt részt vesz a háromnapos NATO-csúcstalálkozón, ahol szintén a háború a fő téma.

„A magyarok egy békeszerető nép” – hangsúlyozta korábban Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta: a magyarok békére, egyensúlyra és harmóniára törekvő nép, ezért mindig a béke oldalán állnak, és sohasem a háború oldalán.

 

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török államfő kezet fog Washingtonban. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük