KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán Viktor: A háború a terrorizmus ellen folyik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

– A terror elfogadhatatlan. Amikor az embernek ennek látja a lenyomatát, az megrendítő – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában az izraeli-palesztin háború kapcsán.  A miniszterelnök elmondta, hogy hálát kell adni, hogy mi békében élhetünk.

Nincsenek magyar áldozatok

– A magyarok békéjét és biztonságát meg kell védeni – szögezte le. Mint mondta, Magyarország mindig a terrorizmus ellen volt. Kiemelte, hogy az első, amit remélnek, hogy mindenkit ki tudnak hozni a magyarok közül. Továbbá azért is hálát kell adni, hogy nincsenek az áldozatok között magyarok.

–Ha valakit terrortámadás ér, megvan a joga ahhoz, hogy lépéseket tegyen, hogy ez ne forduljon elő többet – húzta alá. Megjegyezte, hogy a konfliktust lokalizálni kell. Jelezte, hogy veszélyes lenne, ha Izrael egy arab országgal háborúba kerüne. – A magyar diplomáciának az a dolga, hogy deeszkalációs politikát folytasson – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor emlékeztetett: Donald Trump elnöksége idején sokat javult az arab-izraeli kapcsolatrendszer. – A feszültség enyhülése jellemezte azokat az éveket. Olyan viszonyrendszerekben is bekövetkezett lazulás, amelyre néhány évvel előtte senki sem gondolt volna – mondta. Orbán Viktor szerint a terrortámadás ellenére az elmúlt évek közeledéseiből meg kéne menteni amit lehet, még akkor sem ha ez nem könnyű.

Időben cselekedett a kormány

– Ami nálunk is meg kell hogy kongassa a vészharangot, az az, hogy tüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában.  Magyarországon is próbálkoztak, de itt ilyent nem lehet rendezni. Nem is fogunk erre semmilyen engedélyt megadni – szögezte le. Hozzátette: Nyugat-Európában úgy tűnik, vannak olyan emberek, akik helyeselik az ilyen akciókat. Miután korábban ellenőrzés nélkül engedtek be tömegeket nyugat-európai országokba, most köztük ott vannak a Hamasz megbízottjai is.

Ez is érdekelheti:  Az oroszok ismét jelentős támadást intéztek az ukrán energetikai létesítmények és az ukrán fegyveres erők ellen

– Adjunk hálát a Jó Istennek, hogy 2015-ben ott volt az eszünk, meg a szívünk is, és megépítettük a kerítést, meg a jogi korlátokat is, amellyel Magyarországtól távol tudtuk tartani a terrorizmust – állapította meg.

Mint mondta. Magyarországon él Európa egyik legnagyobb létszámú zsidó közössége. Őket a magyar államnak meg kell védeni. – Azt nem lehet megengedni, hogy a magyar állampolgárok veszélyben érezzék magukat. Ezt meg kell akadályozni – mondta a miniszterelnök. Mint mondta, nem lehet abba beletörődni, hogy a biztonság szintje csökkenjen hazánkban.

Brüsszel agresszív migránsokat akar Európába engedni

A migrációs paktum elfogadásáról szólva elmondta, látható, hogy Brüsszelben eltűnt a tisztánlátás. Azokat a migránsokat, akik Magyarország déli határainál agresszívan, fegyverekkel lépnek fel, azt akarják, hogy engedjük be Magyarországra. – Mi a jóban akarunk osztozni, nem a rosszban. Az EU nem arról szól, hogy a rossz dolgokat osztjuk szét egymás között – tette hozzá. Mint kifejtette, nekünk is fel kéne építenünk egy migránsgettót, ahová 10 ezer bevándorlót tudnánk befogadni.

A miniszterelnök szerint Brüsszel azt akarja, hogy osztozzunk abban a biztonsági kockázatban, amiben évek óta szenvednek a rossz döntéseik miatt. – Az unió úgy döntött, hogy nekünk is fel kellene építenünk egy migránsgettó. Egy rossz dolgot akarnak ránk erőltetni – jegyezte meg. Orbán Viktor kiemelte, hogy a migrációval szemben egyetlen módszer, a magyar megoldás vált be. Mint mondta, hazánkban nincsenek migránsok és nem is lesznek. Hozzátette: az EU ezt a modellt akarja lerontani.

Felhívta a figyelmet, hogy a korábban kötött írásos megoldást félre tolta az EU és most politikailag kell védekeznünk. – Brüsszelben változásra van szükség. Nem segítenek, hanem rombolnak – szögezte le a kormányfő. Szerinte Brüsszelben tudják, hogy az európai emberek többsége a magyarokkal ért egyet. – A brüsszeli szabályokat meghívásként értelmezik a migránsok – jegyezte meg a miniszterelnök. – Mi nagyon stabil lábakon állunk, egy demokratikus döntéssel védjük a határainkat – hangsúlyozta.

Ez is érdekelheti:  Szétlőtték az oroszok Macron zsoldosait

Ne egy lábon álljon az ország!

Úgy látom, hogy novemberben meg lesz az egy számjegyű infláció – mondta. A miniszterelnok tájékoztatott: „azt szerettük volna elérni, hogy miközben az infláció ellen küzdünk, addig a gazdasági növekedés is magas szinten maradjon. A kettő együtt azonban kiderült, hogy nem megy”.

Éppen ezért a 2023-as év az infláció letörésének éve lett, és 2024-ben indítják meg újra a gazdasági növekedést. – Egy magas gazdasági növekedést fogunk majd megcélozni – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: egy olyan közegben, ahol a többiek nem nőnek, nehéz neked is növekedni.

– Ezért fontos, hogy ilyenkor ne egy lábon álljon az ország. Elsődleges az európai unió, de nekünk a világ minden piaca előtt készen kell állnunk. A magyar gazdaság egyértelmű érdeke az összekapcsolódás. Nekünk minden piac fontos – állapította meg.

Az elmúlt két nap Georgiai látogatásáról szólva elmondta, kérdés az, hogy össze tudja-e kapcsolni magát a Kaukázus világa Európával. – Van egy nagy közös programunk. Ilyent még a világ nem csinált Azerbajdzsánban előállított zöld energiát, elektromos áramot akarunk Georgián, Románián, és Magyarországon keresztül behozni Európába. Ehhez egy több, mint ezer kilométer hosszú, a Fekete-tenger alatt futó nagyfeszültségű kábelt kell lefektetni, és ehhez kapcsolódó infrastrukturát megépíteni. Ezt az EU is támogatja. Ez jó lesz egész Európának – mondta.

 

A tehetséget elő lehet hívni

Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díjai kapcsán a miniszterelnök elmondta: minden magyar örül ennek a sikernek. Mint mondta, két olyan tudósról van szó, akik a mély Magyarországról indultak el. – Az a tehetség és tudás, ami a magyarokban rejlik, azt elő lehet hívni. Ez a mi tartalékunk és ezért nem kell soha megijedni – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök reggel fél nyolctól a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának adott interjút, ahol beszámolt a világpolitikai helyzetről és a legfrissebb kormányzati döntésekről.

Ez is érdekelheti:  Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

MN

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük