Orbán szítja-e az ukrán nacionál-fasizmust?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Az  ukrán-magyar helyzettel kapcsolatban az interneten rendre érkeznek a témával kapcsolatos megszólalások. Ezekből sajnos az derül ki, hogy az olvasók többsége egyáltalán nincs tisztában az Ukrajnában kialakult helyzettel. Sokan alábecsülik a kialakult állapotokat, talán túl távolinak is érzik az ott történteket. Csakhogy egyet nem szabad elfelejteni: Ukrajna NATO tag akar lenni, és úgyszintén csatlakozni kíván az Európai Unióhoz (NIF szerk.)

Íme egy vélemény, hozzászólás az ukránokkal, az ukrán helyzettel kapcsolatban (a helyesírási hibákat nem javítottuk):

„Remélem ti ott lesztek a lövész árkokban megérdemelnétek, hogy össze szarjátok magatokat mikor robbanának a lövedékek mellettetek. Ahol en dolgozok legalább 500 ukran vendégmunkás dolgozik. Ha nem lennének itt már réggen bezárhatot volna a gyár.


A másik dolog ami sajnálatos ezek az ukrán emberek akik között rengeteg beszél magyarul. Ők látványosan fegyelmezetebbek mint a mi hazai dolgozoink. És ezek a akik itt dolgoznak de beszélnek magyarul is ők nem mi mellettünk állnának ki. A másik dolog nem ukrajna keresi a konfliktust ha nem a magyar kormány az aki megprobálja befolyásolni a választásokat ukrajnában is és romániában is. Ara meg végképp ne számitsatok, hogy a nato minket fog támogatni hiszen nekik ukrajna fontosabb.”

És a válasz:

Önnek fogalma sincs, hogy mi folyik Ukrajnában. Az olcsó ukrán munkaerőn érzett öröme elhomályosít minden mást.

Elöljáróban csak annyit: nem Orbán züllesztette le Ukrajnát – a hajdan egyik legfejlettebb szovjetköztársaságot – Európa legszegényebb országává, ahonnan már milliószámra menekülnek az emberek külföldre. Főként munkát találni, dolgozni: kétmillió (más források szerint négymillió) Oroszországban, egymilló Lengyelországban. És hát a többiek.

Nem Orbán sugallja nekik azt a felfogást, miszerint ukrajnai oroszok, magyarok, lengyelek, stb. nincsenek – csak OROSZUL, MAGYARUL, LENGYELÜL, stb. BESZÉLŐ UKRÁNOK. Érzi, tudja, hogy mi a különbség a között, ha EGY EMBER UKRÁN, MINT ÁLLAMPOLGÁR – ILLETVE NEMZETISÉGE SZERINT IS UKRÁN? Ön nem foglalkozik politikával, hogy ilyen „finomságokat” tekintve, tisztában legyen a különbséggel – ám KIJEVBEN AZOK BESZÉLNEK ÍGY, AKIKNEK EZZEL – hivatásukból adódóan – KÖTELEZŐ LENNE TISZTÁBAN LENNIÜK. Ők azonban a két dolgot szándékosan keverik.

No de mi következik abból, hogy KÁRPÁTALJÁN NEM MAGYAROK, HANEM „MAGYARUL BESZÉLŐ UKRÁNOK” („magyar származású ukránok”) ÉLNEK? Ha ebből a gondolatmenetből indulunk ki, akkor teljesen logikus az ukrán rezsim álláspontja: HA ŐK UKRÁNOK – AKKOR MIÉRT MAGYARUL, ÉS MIÉRT NEM UKRÁNUL BESZÉLNEK? No és, hát tesznek is róla, hogy UKRAJNÁBAN, ahol eszerint csak ukránok élnek, MINDENKI AZ ÁLLAM NYELVÉN, VAGYIS UKRÁNUL BESZÉLJEN. Kezdik azzal, hogy megszüntetik a nemzetiségek iskoláját. ETTŐL A TANÉVTŐL MÁR NEM MARADT OROSZ OKTATÁSI NYELVŰ ISKOLA UKRAJNÁBAN. 2023-ban pedig bezárnak MINDEN, NEM UKRÁN NYELVEN OKTATÓ ISKOLÁT. Ami, egyébként, azt is jelenti, hogy az eddigi nemzetiségi iskolákban is AZ UKRÁN NACIONÁL-FASISZTA SZELLEMISÉGŰ TANREND LÉP ÉLETBE. A magyar iskolákban 2023-tól már nem a magyar történelem, kultúra, stb. nagyjairól, hanem például az olyan tömeggyilkos hóhérokról tanulnak majd, mint Sztepan Bandera. Azokat kell majd tisztelni. Csak meg kell nézni, mivé, kikké változtatták a Donbassz hetedik éve megszállt vidékeinek orosz fiatalságát. Akikkel az történt és történik, mint a török hódoltság idején elhurcolt magyar kisfiúkkal, akikből janicsárokat, hazájuk rettenthetetlenül fanatikus hódítóit, nemzetük, szüleik, rokonságuk gyilkosait nevelték.

És Orbán intézte-e el, hogy a hivatalos ügyintézés kötelező nyelve az ukrán legyen? Hogy január 16-tól az ukrajnai szolgáltatói szférában csak ukránul lehet majd kiszolgálni? Ha Ön, mondjuk, Kijevbe utazik vonattal, és a kerékcsere miatti több órás várakozás alatt kimegy Csap határközségbe, és betér egy boltba – annak eladója hiába maga is magyar, NEM FOGJA MERNI ÖNT MAGYARUL KISZOLGÁLNI. Akarna-e Ön így élni a szülőföldjén? Tehetnek-e arról az ottani magyarok, hogy kívül kerültek az ország határain? És ha ragaszkodnak a szülőföldjükhöz? Ha ott vannak eltemetve szeretteik? ÁT KELL-E ALAKULNIUK UKRÁNOKKÁ, HA OTT AKARNAK MARADNI? Ön ebben az esetben beleegyezne abba, hogy önmaga, de pláne A GYEREKEI UKRÁNOKKÁ VÁLTOZZANAK?

Orbán, a Fidesz, még sehol – de legalábbis a hatalom közelében – sem volt, amikor függetlenné vált Ukrajna, MELY KEZDETTŐL FOGVA NACIONALISTA VOLT. Nem az MSZP kormánya provokálta ki 1994/95-ben, hogy eltiporták a Donbassz autonómia törekvéseit. Nem Budapest ingerelte az ukrán nacionalistákat, hogy olyasfajta mondókák járják, miszerint „A Krím / a Donbassz VAGY UKRÁN LESZ, VAGY NÉPTELEN”. Dr. Németh Zsolt, a Haza bölcse, történetesen kinn járt akkortájt Kijevben, és ott állt a Majdan pódiumán, „az 1956-os pesti srácok ügye méltó követőinek” nevezve a Kijev utcáin tomboló, őrjöngő nacionál-fasiszta csőcseléket – miközben a gazdasági bűntette miatt börtönbe zárt és a Nyugat által ajnározott Julija Timosenkó egykori miniszterelnök asszony „atomfegyverrel lövetett volna bele” az ukrajnai oroszokba.

Joe Biden akkori amerikai alelnök (leendő elnök) kiadja az utasítást a Donbassz (Kelet-Ukrajna) elleni támadás megindítására. 2014. április 22, a kijevi parlament elnöki tanácskozó terme. (Valamivel nagyobb horderejű esemény, mint Szijjártó Péter telefonja Brenzovics Lászlónak).
Joe Biden akkori amerikai alelnök (leendő elnök) kiadja az utasítást a Donbassz (Kelet-Ukrajna) elleni támadás megindítására. 2014. április 22, a kijevi parlament elnöki tanácskozó terme. (Valamivel nagyobb horderejű esemény, mint Szijjártó Péter telefonja Brenzovics Lászlónak). A Biden-család anyagilag érdekelt a Donbassz földre teperésében. A leendő elnök fia, Hunter, igazgatótanácsi tag annál az ukrán vállalatnál, amelyiknek koncessziója van a Donbassz alatti palagáz készletek kitermelésére. (Azt a palagázt szánták nekünk, cserébe az orosz földgázüzlet felmondásáért.)

Ha valamivel, hát ezzel Orbán, a Fidesz tényleg hozzájárult ahhoz, hogy ilyen helyzet alakulhatott ki. SEGÍTETT KIENGEDNI A SZELLEMET A PALACKBÓL. AMELYIK ELLENÜNK FORDULT. És amelynek gaztettei nyomán a kormány, ha utólag is, de kapcsolt: PRÓBÁLJA LEGALÁBB EGY TERÜLETEN ÚTJÁT ÁLLNI A SZÖRNYETEGNEK. Valójában ez nem elég! SEMMILYEN FORMÁBAN SEM SZABADNA TÁMOGATNI EZT A REZSIMET! Nem kéne, például, magyar kórházakban, a magyar adófizetők pénzén ápolni azokat, akik – a Donbassz oroszai után – holnap esetleg már minket gyilkolnak majd. Tudni kellene: Ukrajna mindent megtesz annak érdekében – azért tesz meg mindent –, hogy Oroszország ellen szankciókat hozzanak, azokat újra és újra meghosszabbítsák. És ennek figyelembe vételével bólintani rá a brüsszeli kurultájokon, teljes passzivitás mellett, az újabb és újabb szankciókra.

Nem Budapestről, és nem Orbán sugalmazza a kijevi vezetésnek – és nem is provokálja őket olyan kijelentésekre, OLYAN NEM IS TITKOLT TERVEKRE -, hogy a Donbassz térdre kényszerítése után ki kell irtani, el kell űzni onnan az orosz lakosságot, illetve ukránosítani kell őket. És ha ez bekövetkeznék: KÁRPÁTALJA KERÜLNE SORRA.

Amerikai kiképzők az ukrán hadseregnél
Amerikai kiképzők az ukrán hadseregnél
Amerikai-ukrán hadgyakorlat
Amerikai-ukrán hadgyakorlat

AKARHAT-E EGYETLEN MAGYAR EMBER IS EGY ILYEN NATO-TAG UKRAJNÁT LÁTNI A TŐSZOMSZÉDSÁGUNKBAN? Ha már egyszer a NATO nemcsak befogad, de minden eszközzel pátyolgat, táplál, hizlal, erősít ilyen szörnyetegeket.

Nos, hát ez ellen tiltakozik a magyar kormány. Blokkolja Ukrajna NATO-integrációját mindaddig, amíg ezt az állapotot meg nem szüntetik. Hogy vannak hátsó szándékai? Igen, vannak. Én sem helyeslem, hogy annyi rengeteg pénz áramlik oda. De azért, valahogyan csak segítenünk kell az ottaniakon. Sok orosz példamutatónak tartja, ahogyan a magyar kormány gondoskodik a határon túli HONFITÁRSAKRÓL.

Ami, persze, nem tetszik az ukránoknak. Uszítanak ellenünk, rendszeresen mószerolnak minket Brüsszelben, Washingtonban, a nyugati fővárosokban. Ők állítják azt (plusz a magyarországi ellenzék), hogy Orbán mindezt Moszkva parancsára teszi. Emiatt kellett tennünk egy súlyos, szuverenitásunkat alapvetően sértő engedményt a jenkiknek: mostantól az Országgyűlés engedélye nélkül is beléphetnek az országba, átvonulhatnak azon. Illetve amerikai katonát még köztörvényes bűntettben sem ítélhet majd el magyar bíróság (például ha részegen elgázol egy gyermeket). Nem kell mondanom, hogy akkor, amikor felvonulnak Oroszország ellen, milyen következményei lehetnek szabad átvonulásuknak. Vagy ha magyar területről lőnek ki rakétát Oroszországra. Putyin megmondta: fölperzselt pusztaság lesz abból az országból ahonnan rakéta érkezik orosz területre.

Ön ezt szeretné?

Finnországban, ahol a lakosságnak csupán 7 százaléka svéd – de a svéd második államnyelv, kétnyelvűek a feliratok, és az ügyintézők, a bolti eladók minden gond nélkül váltanak svédre, ha svédül szólnak hozzájuk. Egy ilyen országban A SVÉDEK MAGUKTÓL, MINDEN KÉNYSZER NÉLKÜL BELÁTJÁK: CÉLSZERŰ TUDNI AZ ÁLLAMALKOTÓ NEMZET NYELVÉT – és bár svéd iskolákban, anyanyelvükön tanultak, megtanulnak finnül is. Hozzá kell tenni: vagy hét évszádig a svédek Finnország hódítói, idegen elnyomói voltak. Mégsem hánytorgatja föl ezt nekik, folyton-folyvást senki, és egy finn is, barátja kedvéért, megtanul svédül is, MINDENFÉLE KÜLSŐ KÉNYSZER NÉLKÜL. Ugyanez a helyzet a valamikori német/osztrák Dél-Tirol (a mai, olaszországi Alto Adige) lakosaival is.

John Kerry, akkori amerikai külügyminiszter és Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes asszony mézes puszedlit osztogat a Majdanon. A kijevi amerikai nagykövetség aktívan, konkrétan kivette részét a Majdan eseményeiből. Nuland itt és ekkor tárta föl: az amerikai kormány 2009 és 2013 között 5 milliárd dollárt fordított Viktor Janukovics törvényesen megválasztott ukrán elnök megbuktatására. Vastagon beszállt Soros György is, aki ezzel "bevásárolta magát" Ukrajna politikai és gazdasági életébe. De nem ők, hanem Szijjártó avatkozott bele Ukrajna politikai életébe.
John Kerry, akkori amerikai külügyminiszter és Victoria Nuland külügyminiszter-helyettes asszony mézes puszedlit osztogat a Majdanon. A kijevi amerikai nagykövetség aktívan, konkrétan kivette részét a Majdan eseményeiből. Nuland itt és ekkor tárta föl: az amerikai kormány 2009 és 2013 között 5 milliárd dollárt fordított Viktor Janukovics törvényesen megválasztott ukrán elnök megbuktatására. Vastagon beszállt Soros György is, aki ezzel „bevásárolta magát” Ukrajna politikai és gazdasági életébe. De persze nem ők, hanem Szijjártó avatkozott bele Ukrajna politikai életébe.
Soros Kijevben. "Érdemeiért" kitüntette Petró Porosenkó, a 2014. május 25-i elnökválasztáson, az amerikaiak jelöltjeként szinte vetélytárs nélkül indult és győztes ukrán elnök.
Soros Kijevben. „Érdemeiért” kitüntette Petró Porosenkó, a 2014. május 25-i elnökválasztáson, az amerikaiak jelöltjeként szinte vetélytárs nélkül indult és győztes ukrán elnök.

Olyan nagy bűn azt szorgalmazni, hogy a magyarok is élhessenek így Kárpátalján, a romániai Erdélyben, a szlovákiai Felvidéken, a szerbiai Vajdaságban, a szlovéniai Muraközben, Horvát-Baranyában. És talán még Burgenland-Őrvidéken is? Van, ahol már élhetnek, de legalábbis a dolgok ilyen irányban javulnak. De valahol ebben nincs javulás – de legalábbis a folyamat újra és újra elakad.

Utolsó mondatával viszont egyetértek: a NATO nem fog minket támogatni, ha az ukránok netán nekünk jönnének. (Még jó, ha nem döfnek minket hátba – mint tették azt velünk nyugati „partnereink” a tatárjárás idején, illetve mikor élethalál harcunkat vívtuk a törökkel.) A NATO már sokszor támadott meg másokat – megvédeni azonban még soha nem védett meg senkit. (Nem is azért van.)

Csikós Sándor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:

Az ukrán külügyminiszter fenyegetőzik: Ha Budapest átlépi a vörös vonalakat Kárpátalján, a kezére csapunk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük