KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orbán a muszáj-globalista – Az ellenzék a behódolást választotta, Orbán a muszáj-Herkules

Mottó: „az igazságtalan béke jobb, mint az igazságos háború.”
(Cicero)

Magyarország és a volt szocialista országok meglepően jól bírják az ukrajnai menekült nyomást. Az ukrán hatalom az ellenségünk. Felgyújtatták a KMKSZ ungvári székházát. De az ukrán, ruszin, orosz, észak-bukovinai oláh, a hucul, a galíciai zsidó, a volchiniai cseh menekülők, a barátaink. Hetente milliárdokért szállítunk bébiételt, gyógyszereket, tartós élelmiszert, a reformátusok 1300 tonna vetőmagot Ukrajnába. Elhúzódó háborúra kell számítani, mert Ukrajnát fölfegyverezte a Nyugat.

A USA célja nem a béke, hanem az ukrán és az orosz gazdaság kifárasztása, és a minél nagyobb emberveszteség. Tudjuk, ahogy a jó indián, a halott indián, úgy ma Európában a jó orosz, a halott orosz és ukrán. Lehetőleg egymással veretik agyon a két szláv testvérnépet. Ügyes! A mai háború csak a profiknak való, a romantikus hős civileknek semmi esélyük nincs a túlélésre. Ugyanígy van ez a politikában is. Abba is bele lehet halni.

Ugyan népszerű, de életveszélyes volt eltörölni a sorkatonaságot. Több generáció kimaradt a kiképzésből. Rózsás-fenekű úrilányokkal és szója-lattét szürcsölő lábszagú entellektüelekkel nem lehet harcolni. Ezek a drága fiatalok, ha átcsap majd a magyar határon a balkáni, vagy ukrán háború és besorozzák őket, akkor garantáltan az első bevetésükkor meghalnak. Honvédnek lenni egy komoly szakma. A képzés egy életen át tart. Nehéz kenyér katonának lenni!

A külföld, az EU kegyetlen, de nem pragmatikus. A piac átvételéért valamennyi aprót visszadobálnak könyöradományként. A magánpénz hatalom helytartói szerepéért való választási küzdelem eldőlt. Vajon a nem létező, de kopasz, Klaus Schwab arcú világerő megelégszik azzal, hogy mind a két hazai politikai formáció, a világhódító eszme, a globalizmus érdekei mentén evickél fennmaradásában reménykedve?

Nyakunkon a Great Reset, a nagy újraindítás. A multi-cégek soha nem kaptak annyi állami támogatást közpénzből, mint az Orbán kormányok alatt. Sőt, úgy kaptak pénzt az államtól, hogy a magyar állam nem lett társtulajdonos a magyarországi leányvállalatban a betett pénze százalékában. Miért nem?

A magyar hazai kis és középvállalkozások miért nem kapnak a multi cégekhez hasonlóan vissza nem térítendő ingyen támogatást? Noha a kis és középvállalkozások a legnagyobb munkahely teremtők. Miért van, mesterséges versenyhátrányban a hazai pályán a hazai vállalkozó?

A fiatal Orbán Soros Gyuri bácsi ösztöndíjával a zsebében a 80’-as évek angolszász neoliberalizmusán szocializálódott. De nem is volt soha a globális rendszer kritikusa. Sokat változott az orbáni politika, főleg a hatalomgyakorlás technikájában, de hogy globalizmus ellenes lett volna, azt nem állíthatjuk. Ha az lett volna, már nem élne. Orbán miniszterelnök úr a stratégiai szolgáltató szektorokból, tehát a bankszektorból, a médiában, az energia és közműszolgáltatókból kiszorította a megszálló külföldi tőkét, „hazaküldtük az IMF-et”, mert zavarta a szuverén hatalomgyakorlásban. A jelenlétük a hősünk kormányának bukásához vezetett volna. A csaló devizahitelezőket nem engedték Orbánnak korrektül megrendszabályozni. Ő börtönbe vágta volna a pofátlan bankárokat. De félmegoldás született és a Kúria akkori elnökének jóvoltából a csaló bankok megúszták a büntetőeljárást. Ezek a monolitikus szolgáltató hatalmak korlátozták Orbán mozgásterét. Medgyessy Péterhez hasonlóan Orbán is a jövedelmek felzárkóztatását szorgalmazta. Tehát nagy, veszélyes és bátor tett volt a rezsicsökkentés, a multi közműszolgáltatók kiszorítása. Nem mellesleg óriási anyagi kármentés is volt. Mindezek a lépések a rövidtávú túlélést szolgálták az ország számára. Ez az orbáni rövidtávú szuverenizmus nem is rossz irány, de kevés a boldogsághoz!

De a termelő szektorban – mutatott rá a sztoikus bölcs, Dr. Schiffer – a szuverenitás nem érvényesült. A magyar ipar teljesen idegen kézben van. Ez az igazi függés maga. Ez nagy hiba! Pedig a tartós, hosszú távú szuverenitás garanciája az ipari ágazatok magyar tulajdona.

Orbán miniszterelnök úr negyedik kétharmados ciklusáig nem hogy nem szüntette meg a termelő szektorban a multik túlzott hatalmát, hanem növelte is. Különösen fájó volt az, hogy a 2020-as nagy leállás, a lockdown idejét nem használtuk ki a multinacionális nagyvállatoktól való függőség csökkenésére.

Ez is érdekelheti:  A kiátkozott Vigano érsek, a vatikáni eretnekség és mi, magyarok…

Kezdetnek vissza lehetett volna építeni, orvosolni lehetett volna a Bod Péter Ákosnak, a GMO-ós szójában utazó Raskó Györgynek, az MNB-s Király Júliának, az ÁVÜ-nek, és személyesen Csepi Lajosnak „köszönhető” mohácsi vész nagyságrendű élelmiszeriparunkat ért pusztítást: se konzerviparunk, se cukorgyártásunk, se étolajiparunk. Az ukrán háborúnál hatékonyabb rombolást lehet privatizáció fedőnéven végrehajtani. A külföldieknek magánosítva elvesztett ipari ágazatainkat kellett volna visszaépíteni. Például a 11 lerombolt, németek által felrobbantott cukorgyárunkat, amelyből mára egy maradt, az is osztrák kézben. Egy lerombolt cukorgyár darabja 110-200 milliárd forintba fáj. Ma, az egykori cukor exportőr Magyarország szégyen-szemre cukor importra szorul. Miért hagyjuk ezt? A cukoriparunk felszámolását dotálta az EU! Aljasságból? A magyar munkahelyek felszámolása miatt? Igen. Az EU, mint most Ukrajnának akar a nagy semmire újjáépítési hitelt nyújtani, akkor éppen az európai befektetők Dél-Amerikában gründolt üzleteit finanszíroztatta. Azok meg csak nádcukorban tudták a hiteltörlesztést fizetni. Ezért direkt elsorvasztották, első sorban az akkor újonnan beléptetett balekokkal, így hazánkkal a saját cukoriparukat. Komoly pofát vágva cukor kvótákat állítottak fel, majd dotálta a fényességes Porta, a Bizottság, ha leromboltál egy jól és gazdaságosan működő magyar cukorgyárat. A német megvette a cukorgyárunkat, felnyalta az EU dotációt, aztán robbantott. Ünnepélyesen, csak úgy heccből. Ezért érdemes volt belépni, hogy a Kabai Cukorgyár ultramodern technológiáját Ukrajnába szállítsák! Cukoripar ott van, ahol sok víz van, meg répaföld. A mai Magyarországon ilyen telephelyből pont 11 van. A régi helyükön vissza kell állítani a magyar cukortermelést és fütyülni kell a bornírt kvótákra: háború van, kérem! Az meg éhínséggel járhat!

Aknamezőn, még ha az csermozjom (feketeföld) is, nem terem sem a repce, de még a napraforgó sem. Nyugat Európa 80%-ban ukrán étolajjal sütött. Az meg most nincs. Tehát a magyar növényolaj gyártásunk is visszaállítható lett volna a sebtében felmarkolt hitelekből. Most, hogy Európa éhkoppon maradt az ukrán mezőgazdaság háborús leállása miatt. Itt a nagy alkalom és most bónusz áron adhattuk volna el a felesleget étolajból, cukorból, kvóta ide, kvóta oda! A háború Magyarország ellen film mesélte el a rémtörténetet:

A furmányos Raskó György tette tönkre a magyar étolaj-gyártást az Antall korszakban. Őrá bízták a pályáztatást. Az 5 vadonatúj, az akkoriban legfejlettebb technológiával felszerelt sütőolaj gyárunk egyben eladásával – a fülig eladósodott, New Orleans-ból szalajtott simlis Feruzzi gabona tőzsér csoportnak – lényegében Raskó négy ágazatot tett totálisan tönkre: az étolaj vertikumot, a mosópor-gyártást, a kozmetikai ipart és a szarvasmarha ágazatot is, mert az olajpogácsa takarmány megszűnt. Raskó szója-lobbista ügynök volt és úgy pályáztatott az étolajiparunk teljes privatizációjára, hogy kizárta a magyar olajmag termelőket. Londonban, angolul kellett beadni a pályázatot rövid határidővel (1991. október 22-én jelet meg a zártkörű pályázati kiírás, és a beadás november 1-én volt angol nyelven Londonban)  A bíráló bizottság, egyben pályázat kiíró cég az a Price Waterhouse Coopers-PwC, akkor PW volt, mely a végül győztesnek kikiáltott cég könyvvizsgálója is volt egyben. Ez a nyíltan megvalósított ordas korrupció nem zavarta a 15 millió magyar miniszterelnökét. A PW nyilván az akkori privatizációs miniszter Szabó Tamás tudtával, visszafogta a magyar gazdákat képviselő Mentor csoporttól az információkat. A cél, mint utóbb kiderült a magyar étolajipar felszámolása volt és az olcsó olajpogácsa szarvasmarha takarmányról a szójára átállítás is. Raskót az IMF kiküldte Dél Amerikába a nagy amerikai GMO-ós szójatermelőkhöz okosodni. Kiokosodott. A Feruzzi a nevetséges vételárat, 1,6 milliárd Ft-ot sem fizette még ki, amikor hitelező bankjai végrehajtották és leszerelték a pályázattal a Feruzzi tulajdonába került gyáraink teljes, új, ám világbanki hitelekből vett technológiai berendezését és azt külföldre szállították. Mint egy vesztes háborúban, jóvátételként. Hazánk még javában fizette vissza az IMF étolaj technológiára felvett 300 millió dolláros hiteleit, amikorra már a gyárak berendezéseit régen leszerelték! Ez volt a nemzeti elkötelezettségű Antall kormány privatizációs gyakorlata! Milyen jó lett volna, ha most az Európában az ukrán termelés leállása miatt mi szállíthatnánk az étolajat. Az olajpogácsa is megmaradt volna, az meg jó takarmány a teheneknek. A mosóporgyártásához is kell a növényolaj, meg a kozmetikai iparnak is. A Caola remek Hélia – D krémje megszűnt. A magyar Tomi és Biopon mosópor család osztrák kézbe ment át. A Caola sincs már. Milyen remek lett volna, ha a teljes vertikumot helyreállítják. Újra gyártottuk volna a hatalmas Rába traktorokat és a gazdák termelnék a napraforgót. Ilyen nagy ívű, stratégiai fejlesztések helyett a hitelből felvett forrásokat az Orbán kormány Mészáros úr szállodáinak megmentésére is költötte, ami szintén nem rossz bolt. Most a visszapattanáskor, 2022. év húsvétkor dugig voltak a baloldal szerint „mélyszegénységben” senyvedő magyar vendégekkel a szállodák. De egy oltóanyaggyár alapkövét azért letették az Antall korszakban elkótyavetyélt négy világhíres gyógyszergyárunk mellé.

Ez is érdekelheti:  Újabb megrendezett jelenet a kijevi gyermekkórházat ért csapás után készült videó?

A nagy globális ellátó láncok a Covid-19 miatt leálltak. Hazánk kitettsége 90%-os, a németeké ennek fele, Amerikáé a negyede. Az országunk autóipara is nagyon kitett a kiszervezett alkatrész gyártóknak. Nem is gondoltuk volna, hogy a 31 éve folyamatosan tántorgó, a politikai vezetői által a tönk szélére juttatott ukrán gazdaság milyen fontos volt Európának. Például a munkaigényes ukrán autóba való kábelköteg gyártás kiesése leállíthatja az autógyártó sorokat. Bár a gazdaságunk visszapattanása rekord gyorsasággal megtörtént, de az energia és pénzügyi szuverenitásunk mellett gondot kellene fordítanunk az ellátó láncoktól függőségünk csökkentésére, az elektronikára, a mikrocsip gyártásunkra például a Videoton, a MOM, az ORION gyár visszaépítésére.

Az Orbán kormány is sajnos megszavazott minden orosz ellenes EU szankciót, mert a farkasokkal együtt kell üvölteni. Az ostoba szankciók kijátszására külön technika alakult ki Európában. Az EU szankciók tökéletesen ellentétesek a magyar érdekekkel. Nem kapunk például az oroszoktól neon gázt és wolframot, erre leállni kénytelen a Tungsram gyár és a dolgozók felét szabadságolják. Hát a kutya Úristenit neki, ki szól már oda Brüsszel hülyéinek?!

A farkasokkal együtt kell üvölteni

Csak az energiaimport leállítása ellen léptünk fel határozottan. Ám pártunk és kormányunk megszavazta az un. Orwell – törvényt az EU-ban 2021 augusztusában, amely bírósági felhatalmazás nélkül is megengedi bármely EU-ban élő magánszemély megfigyelését. Remek! Ez a szép új világ: bárkinek feltörhetik az e-mail fiókját és adatait felhasználhatják bárki ellen. Mi történik itt? Hozzájárultunk egy totális birodalom személyekre lebontott uralmához? Vagy eljött a Bajnai – Ficsor féle magán kémhálózatok DatAdat évadja, amikor is választásokat befolyásolnak az észtországi szerverükről küldött sms-ekkel a milliószámra feltört e-mail címekre. A Bajnai – Ficsor páros személyiségi profilokat állíthattak össze bárkiről, bármikor milliószámra, amerikai kémprogramjaikkal? A személyes adatvédelem EU-s eltörlését a Fidesz EU képviselői a Momentummal, a DK-val együtt úgy szavazták meg, hogy nincsenek benne semmilyen pártszövetségben! (Szakács Árpád megfigyelése) Szabadon szavazhattak volna. A DatAdat ügy hazánk eddigi legnagyobb választási csalása lehetett, amit éppen felderítenek.

Hihetetlen az, hogy amikor az EU Magyarország ellen a korrupcióra hivatkoznak a Bizottsági jelentésekben, akkor szolgalelkűségből nem vágunk vissza azzal, hogy mi van a Big Farma cégekkel kötött EU közös vakcina beszerzési szerződések kitakart passzusaiban? Mi van Kyriakides asszony EU egészségügyi biztos 4 millió eurós vesztegetési pénz botrányával, aki a vakcina szerződéseket megkötötte? Miért nincs kivizsgálva a fő-komisszár asszony szerepe az EU vakcina szerződési korrupcióban? Hová lett Deutsch Tamás magyar virtusa, ha a zsebes Bizottság korrupciójáról van szó? Ki vizsgálja az EU komisszárok jogállamisági megfelelését.

Ez is érdekelheti:  Kreml: A nyugati vezetők már-már arra készülnek, hogy semmissé nyilvánítsák Magyarország elnökségét az EU Tanácsában

A kormány, noha a hadügyminiszter kijelentette, hogy egyedül is meg tudjuk védeni magunkat, idegen csapatokat telepített (NATO) a Dunántúlra. Minek? A szovjet csapatok 1991-es kivonulása után ismét megszállt ország leszünk? Ezúttal amerikai megszállás jön kormány felhatalmazással?

Európának a gazdasági fejlődése is a biztonságától függ, aminek feltétele a NATO-tól független önálló haderő. Németország 1945-től amerikai megszállás alatt áll. A NATO-ból való kilépésünk rövidtávon nem reális.

Orbánnak a korlátlan szabad kereskedelemmel és a globális világrenddel elvi aggályai nincsenek, viszont gyakorlati megoldásokban esetenként ellenkezik, ami időnként egybeesik a magyar szuverenitás megvédésével. – véli Dr. Schiffer.

Klaus Schwab 2030-ra ígérte az új világrendet… Tehát már nem kell sokat aludnunk és itt lesz a Kánaán.

 

vitéz
báró Jánossy Péter Sámuel Ybl-díjas építészmérnök, műszaki geopolitikai elemző

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük