Olvasónktól: Befelé ugató kutyák – Békéscsabáról érkezett tótok zavarták meg a trianoni megemlékezést

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A június 4.-i versailles-i összmagyar Trianon-megemlékezés felemelő, méltóságteljes légköréről, a nagyszerű szervezésről és a francia rendőrök profi közreműködéséről mindenki tud, aki ott volt, vagy az erről tudosító portálokat megnézte, illetve az MVSZ élő internetes közvetítését látta.

Van azonban egy szégyenteljes epizód, amiről feltétlen be kell számolni. Békéscsabáról is sokan mentünk a megemlékezésre, ugyanakkor tudomásunkra jutott, hogy az itteni szlovákoknak valamilyen szervezete (meggyőződésem, hogy ez nem a becsületes többségüket képviseli) arra vetemedett, hogy ők is kijöttek június 4.-én Versailles-ba, de nem azért, hogy csatlakozzanak a magyarságot ért gyalázat elleni tiltakozáshoz, hanem hogy provokációt és ellentüntetést szervezzenek a trianoni diktátum m e l l e t t.

Mi a „vesszen Trianon” szellemében voltunk ott, ők az „éljen Trianon”-éban. A francia rendőrség tudott a szándékukról, ők szerencsére ezen a ponton is jól tették a dolgukat, és ezt a csőcseléket távol tartották a rendezvénytől. Később, amikor elvonult a megemlékező tömeg, és megszűnt a rendőri biztosítás, mégis megjelentek a helyszínen néhány piros-fehér-kék koszorúval, a gyalázatos trianoni diktátumot éltető felirattal. A megemlékezők közül többen elmondták, hogy a buszparkolóban is inzultálták és provokálták őket, Nagy-Magyarországot ábrázoló pólójukat rángatták, és „mit keresel te ezek között” szavakkal becsméreltek olyanokat, akiket a városból korábbról ismertek. Szégyen és gyalázat a magyarság tragédiáját megalázni akaró viselkedésük, valójában azonban önmagukat alázták porig. Üzenjük nekik: nem kívánatos az a kutya, amely befelé ugat, el lehet innen menni az elmebeteg Ficóhoz! Sőt, ez a kutya nem csak a magyarságra ugat befelé, hanem saját városára is, amely mindig is befogadó volt velük szemben, és ahol békében élnek egymással a nemzetiségek, sokszor nem is észrevehetően, kik a magyar és kik a szlovák gyökerűek. Így duplán szégyelljék magukat!

Nem a becsületes szlovákokról beszéltem, nehogy bárki félreértse, hanem egy szűk provokatív csoportról.

Üdvözlettel :

Egy helyszínen járt megemlékező

Nemzeti InternetFigyelő

2 thoughts on “Olvasónktól: Befelé ugató kutyák – Békéscsabáról érkezett tótok zavarták meg a trianoni megemlékezést

  1. A SZLOVÁKOK A SZLOVÁK NYELVRE HIVATKOZVA ,NYALTÁK KI MAGYARORSZÁGBÓL VALÓ DEZERTÁLLÁSUKAT.MI MEG A MAGYAR NYELVRE HIVATKOZVA LÉPÜNK KI TÖLÜK.kopis?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük