Bilderberg-konferencia Spanyolországban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bilderberg csoport

A háttérhatalom először a pénzt centralizálja

A világ urai június 4. és 7. között tartották meg szokásos évi konferenciájukat az előkelő  spanyolországi üdülőben, Sitges-ben. A nyilvánosságot feltűnően kerülő nagyurak terveiről egyre több szivárog ki. Jelenleg a válság olyan kezelése a céljuk, ami súlyos műbalhékon keresztül belátásra bírná az embereket, hogy a kiút a gazdaság- és pénzpolitika központosításában van.

A Bilderberg csoport nevét a hollandiai hotelről kapta, ahol a világ legbefolyásosabb emberei először 1954-ben találkoztak. Szakértők a kormányok kormányának tartják, ők maguk szerényen „egy kis, rugalmas, informális, nem jegyzett nemzetközi fórumnak” nevezték magukat egy tavaly kibocsátott sajtóközleményben, amelyben „különböző véleményeket lehet kifejezni és a kölcsönös megértést elősegíteni”. A „fórumnak” még csak egy honlapja sincs és a résztvevők diszkréciója rendkívül fontos. Egy sitgesi résztvevő szerint a csoport találkái „a világ legkevésbé őrzött titkaihoz tartoznak, amelynek nincsen semmiféle döntési kompetenciája”.

Nehéz azonban elképzelni, hogy olyan emberek, mint David Rockefeller, Zbigniew Brezinski, Henry Kissinger, Bill Clinton, Tony Blair, Paul Wolfowitz, Richard Perle, Javier Solana, Jean Claude Trichet, Soros György és még vagy száz hasonló kaliberű ember azért jön évente egyszer össze, hogy az időjárásról beszélgessen. Valójában titkos társaságok felsőbb fórumának is nevezhetnénk, amelynek létezése nem, csak döntései titkosak. Mindazonáltal felgyorsult (illetve éppen a Bilderbergerek által felgyorsított) és válságos korunkban nem maradhat minden titokban, s így 2003-ban egy BBC teamnek megengedték, hogy a Bilderberg dossziék egy részébe betekintést nyerjen, amiből többek között kiderült, hogy maga az Európai Unió és az euró a Bilderberg csoport kezdeményezésére jött létre. Bilderberg-elnök Davignon, belga iparmágnás és korábbi EU-komisszár ezt igazolta is, amikor tavaly márciusban úgy nyilatkozott az EU egyik hivatalos fórumán, hogy „a csoport munkája javíthatja a problémák jobb megértését, mint ahogy segített létrehozni az eurót a 90-es években”. Igencsak sokat mondó a Bilderberg valódi természetéről az a tény, hogy voltak újságírók, akik a csoport 2006-os üléséről kapott belső információk alapján megírták, hogy az amerikai ingatlanpiac-buborékot tovább engedik nőni, amit aztán két évvel később brutálisan kipukkasztottak. A néhány évvel ezelőtti hatalmas olajár emelkedés majd visszaesés is szerepelt, mint Bilderberg-terv, oknyomozó újságírók korabeli cikkeiben.  Felsorolhatnánk még sok más tényt, de elégedjünk meg a következővel; a 2008-as találkozón az amerikai hadügyminiszter Robert Gates bátorította az EU-globalistákat, hogy álljanak az Irán elleni támadás mögé. Az EU már napokkal később szankciókkal fenyegette meg Iránt, ha nem hagy fel atomdúsítási programjával.

A Bilderberget tanulmányozó újságíró, Daniel Estulin szerint a csoport jelenleg azon tanakodik, hogy „egy hosszú, akár évtizedekig tartó agonizáló válságba taszítsa a világot, vagy pedig egy rövid, de intenzív depresszióval újra a fenntartható növekedési pályára állítsa azt, amelyben kevesebb szuverenitás, de nagyobb hatékonyság lesz”

A szűkös hírek és a konferenciát megelőző események az utóbbi változatra engednek következtetni. Mint a fősodor médiából is értesülhettünk, a görög válság valószínűleg csak a kezdet, most következnek a PIGS országok. Sőt mint láthatjuk Németország sem kivétel. Ami nem csoda, mert a kamatrendszer természetéből következően csak eladósodott országok létezhetnek. Ráadásul a – gerjesztett – bankválság leküzdésére fordított pénzek még sebezhetőbbé tették a nemzetgazdaságokat. Az újabb válság pedig katalizátorként szolgál az európai nemzetgazdaságok gyorsított szupranacionális – azaz háttérhatalmi – és centralizált irányítására. A következő, június 17-én tartandó EU-csúcstalálkozóra a pénzügyminiszterek már egy közös euró-zóna politikát akarnak kialakítani. Legutóbbi ülésükön már megszületett a terv, amely szerint az államháztartási hiány 3%-os szabálya ellen többször vétkezőket büntető intézkedésekkel sújtanák. A tervezett szankciók között szerepel a szavazati jog és különféle támogatások megvonása. Azt is felvetették, hogy a nemzeti büdzséterveket először egy EU vizsgáló bizottságnak kell bemutatni, mielőtt a nemzeti parlamentek megtárgyalhatnák.

Soros György többször kritizálta az európai politikusokat, hogy nem elég gyorsan reagálnak az új „kihívásokra”, amiből szerinte Európa számára óriási problémák fognak keletkezni. Soros javaslata egy Európai Valutaalap létrehozása. Jacques Attali, korábban Mitterand elnök tanácsadója, majd az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank elnöke és a pénzoligarchia régi bennfentese, még tovább megy. Szerinte létre kéne hozni egy Európai Pénzügyminisztériumot és egy Európai Büdzséalapot, amelynek joga lenne ellenőrizni azon országok háztartását, amelyek hiánya meghaladja a GDP 85 %-át. Ez hamarosan mindenki számára elkerülhetetlen lesz, hiszen az Eurostat adatai szerint az eurózóna adóssága még az idén a GDP 77,7 százalékáról 83,6-ra fog emelkedni. Ráadásul szakértők szerint több – főleg mediterrán – ország adóssága jóval magasabb a bevallottnál. Merkel kancellár asszony e tekintetben is engedett az amerikai nyomásnak és döntés született egy 750 milliárd eurós alap létrehozásáról, amely a bajba jutott országoknak – azaz a nekik hitelező bankoknak – hivatott segíteni. A gyógymód tehát csak súlyosbítani fogja a betegséget.

Jim Tucker, egy híres Bilderberg-vadász újságíró szerint az idei konferencián először jutottak többségbe azok az oligarchák, akik az Irán elleni háború mellett törnek lándzsát. Arra az ellenvetésre, hogy Obama elnök ezt nem biztos, hogy követi, így felelt; „Obama a Bilderbergnek engedelmeskedő kisfiú. Betartja a parancsokat”.


Vajta Dénes


Nemzeti InternetFigyelő

4 thoughts on “Bilderberg-konferencia Spanyolországban

  1. 2012.és végetér a BILBERGEK királysága.

    (Erre azért nem vennék mérget! Mert mit is mond a Szentírás?: „Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok!” (Mt 25:13)
    Éppen ezért istenkísértés ilyen időpontokat megadni! Tudja, hány „világvégét” adtak már meg „mágusok”, „jövőlátók”, „jósok”? Ma ez az egyik legtutibb jövedelem-forrás!!! – Híradmin.)

  2. Magyarországot Martonyi képviseli ebben a díszes kompániában, mert szerintem nem csak a piát hordja a világ pénzügyi hatalmasságainak. Ezeken a piknikeken döntötték el Kazcynski likvidálását is.

  3. Mit keresett 2008-ban a most kinevezett külügyminiszter-Martony János-egy ilyen piciny ország képviseletében a Bilderberg konferencián? Ugyanis a baloldalinak egyáltalán nem mondható Magyar Nemzet c.napilap számolt be erről a tényről 2008.májusában egy aprócska.alig látható cikkben.
    (Mikor erre a fentnevezetttől rákérdeztek,azt válaszolta,hogy ez „megtiszteltetés” volt nemzetünk számára-mondhatom csak az nem látja a fától az erdőt,aki nem is akarja!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük