KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Olasz sajtó: Washington elárulta európai szövetségeseit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Olaszországban is nyíltan beszélnek az Egyesült Államok Európa-ellenes tevékenységéről; Washington elárulja szövetségeseit, akadályokat állít és válságot zúdít Európára.

A La Repubblica (Köztársaság) olasz napilap szerint az Egyesült Államok elárulta Európát, mert kitartóan annak megakadályozásán dolgozik, hogy az Európai Unió egészséges gazdasági kapcsolatokat alakíthasson ki legfontosabb térségi partnerével, Oroszországgal. Washington emellett szándékos felforgatást folytat a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, ami az Európára zúduló migrációs válság elsődleges kiváltó oka.

A lap szerint Európa problémái az Egyesült Államok globális tevékenységével kezdődnek, és mivel ez egy szándékos aknamunka, emiatt teljesen érthető, ha európai kezdeményezésre nem fognak segédkezni a problémák megoldásában. A La Repubblica szerint

Washington szándékosan problémákat idéz elő Európa számára, majd nem hajlandó segíteni azok megoldásában anélkül, hogy az Egyesült Államok vezető szerepe biztosítva lenne.

Szándékosan állítanak akadályokat Európa fejlődésének útjába, majd olyan helyzetet próbálnak előidézni, hogy azok megoldásában az Egyesült Államok vezető szerepet töltsön be, és így biztosítva legyen fennhatósága Európa felett. Ha Európa nem kér az amerikai fennhatóságból, Washington készen áll olyan méretűre fokozni a szándékosan előidézett problémákat, hogy az Európa számára – egyedüli cselekvőként – megoldhatatlan legyen. A lap szerint emiatt egyértelmű, hogy Európának segítségre van szüksége, de a fentiek miatt azt is látni kell, hogy hibás döntés lenne az amerikaiak segítségére hagyatkozni.

Az Egyesült Államok nem akarja, hogy Európa szoros gazdasági kapcsolatot alakítson ki Oroszországgal, és most az ukrán válságot használja arra, hogy szándékosan eltávolítsa egymástól Oroszországot és az Európai Uniót.

Az ukrán válság azonban szintén egy szándékosan előidézett probléma, ami azzal kezdődött, hogy az Egyesült Államok a saját demokráciáját akarta építeni Ukrajnában; olyan demokráciát akart, ami az ő fennhatósága alatt működik.

Az olasz lap szerint emellett az Egyesült Államok muszlim terrorszervezeteket működtet a Közel-Keleten, hogy a migrációs válság előidézésével túlterhelje Európát, és így alkalmatlanná tegye az Európai Uniót arra, hogy önállóan megbirkózzon a kialakult válsághelyzettel. Szándékosan szivárogtatnak be terroristákat Európa területére, hogy a terrorizmus elleni harc során Európa az Egyesült Államok segítségét kell kérje – immár belföldön.

Ezzel Washington az európai rendfenntartást is saját ellenőrzése alá vonná.

A közel-keleti válságok berobbantása óta több százezer személy érkezett illegálisan az Európai Unió területére, és a határellenőrzés hiánya miatt nem megbecsülhető, hány olyan személy érkezett Európába, akik máig nem kerültek kapcsolatba a hatóságokkal, de a későbbiekben összehangolt terrorszervezetként egyik hónapról a másikra aktivizálódhatnak.

Hídfő

0 thoughts on “Olasz sajtó: Washington elárulta európai szövetségeseit

 1. Nahát !
  Néhányan ezt már több mint egy éve mondjuk ( tudjuk ) Csak ennek a felismerésnek a nyomán szélsőségesek lettünk… Lám ez a szélsőség elérte már az olaszokat. Gondolom: már csak Iránt kellene megtámadni, valamilyen ürüggyel, és szélnél sebesebben csapatokat küldhetnénk oda is,az emberi jogokra hivatkozva, hogy teljes legyen a demokrácia ott is. Aztán– a tapasztalatok birtokában– néhány méterrel megemelhetnénk a kerítést… Mivelhogy mást nem tehetünk…

  Lehet, hogy Hende tudhat valami? Merthogy még nem is lőnek, de a hadügyér már megfutott. No , Áldás békesség, Allah Agbar ! Jenő

 2. Most elmondták az olaszok amit eddig is tudtak/tudtunk.
  Kollektíven ki kell lépni a NATO-nak nevezett országokat kirabló szervezetből és létrehozni egy önálló európai katonai védelmi hadsereget.
  Véget kell vetni ennek az apa és hülye gyereke kapcsolatnak.
  H.B.
  „A barátainktól ments meg Uram minket. Az ellenfeleinkkel elbánunk már magunk is.”

 3. Amíg ki nem lépünk a cionista gittegylet EU-ból teljesen reménytelen a helyzetünk. NATO tagságunk meg egyeneses öngyilkos.

 4. A száz karú polip „szindrómája! Minden európai kormányban ott vannak a megvett,lefizetett embereik. A többséget ők alkotják. A cion bölcsei(?). Akkor most honnan,ki lépjen ki? Teljesen behálózta ez a fertő az egész világot. Minden európai politikus usraelt szolgálja, ja,hogy mást mond és egy kis nemzeti színezetet is ad neki, hogy hűtse, hülyítse a kedélyeket attól még a nagy „közös ügyet szolgálják. A mostani európai és beleértve a Magyar politikusi garnitúrától megoldást akár csak remélni,hiú ábránd. Az elmúlt húszon öt év is tanú rá, hogy „aki nincs velünk az ellenünk van. Azokhoz csatlakoztunk,akik a saját sírunkat ássák! Amerikával és az unioval elbuktunk! Már se gatyánk se bőrünk amit lehúzhatnának, így oda dobnak koncnak, pusztuljunk….?

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: