KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Patthelyzet Röszkénél

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Röszke01enws
Videó megtekintése a képre kattintva

Buszokkal vitték vissza a röszkei gyűjtőponthoz azokat a migránsokat, akik hétfő koraeste gyalog indultak el az M5-ös autópályán Budapest felé. Mintegy 15 kilométert tettek meg. A 130 menekült a szembesávban indult el, azt tervezték, hogy egy felüljáró alatt éjszakáznak.

A beszámolók szerint a rendőrség közölte velük, hogy ezzel bűncselekményt követnének el, amiért akár ki is utasíthatják őket az országból. A police.hu-n éjfél után nem sokkal jelent meg, hogy újraindult a forgalom az autópályán. Korábban Röszke és Petőfiszállás között zárták le az utat.

A migránsok napközben többször is kitörtek a röszkei gyűjtőpontból. Sokan megelégelték, hogy egy-két napja ott kell lenniük, és nem mehetnek át a menekülttáborba, hogy regisztrálják őket. A tábor tele van. A rendőrök többször könnygázt vetettek be.

A Keleti pályaudvarnál nyugodtabb a helyzet, mint volt a múlt hét végén. A menekültek folyamatosan szállnak fel az Ausztria felé tartó vonatokra.

Hétfő délután ülésezett a kormány nemzetbiztonsági kabinetje, ahol az illegális bevándorlással kapcsolatos helyzetről volt szó. A találkozó után bejelentették, hogy lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter. Utódja Simicskó István eddigi sportért felelős államtitkár lesz.

Tuzson Bence, a Fidesz szóvivője a röszkei határzárnál tartott sajtótájékoztatót, ahol kijelentette, hogy a menekültügyi törvénymódosítások szeptember 15-i hatályba lépése megoldást jelent a mostani helyzetre.

Hétfő este Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Mórahalomra látogatott, ahol katonákkal és rendőrökkel találkoztak, de menekülttáborba nem látogattak el.

Írta Magyar Attila

Euronews

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: