KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nyilvánosságra kerültek az Ukrán Fegyveres Erők valós veszteségei (dokumentum)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Napvilágra került az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, egy Valerij Zaluzsnyijnak, az ukrán fegyveres erők főparancsnokának az aláírásával ellátott hivatalos dokumentum, amely tételes kimutatást nyújt az ukránok valós veszteségeiről 2022 július 1. óta.

Az irat tanúsága szerint csak az ukrán fegyveres erők veszteségei az orosz különleges művelet kezdete óta mintegy 130 ezer fő.

A közzétett fotó alapján a Valerij Zaluzsnyij ukrán fegyveres erők főparancsnoka által aláírt dokumentumot a vezérkar készítette az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov részére. Ez a vezérkar mennyiségi kimutatása az ukránok valós veszteségeiről 2022. július 1. óta.

A jelentések szerint 2022. július 1-jén az Ukrán Fegyveres Erők soraiból 76 640 katona vesztette életét, 42 704 volt a sebesültek száma, 7244-en estek fogságba és további 2816 katonát nyilvánítottak eltűntnek. A dokumentum szerint ezek a veszteségek csak az ukrán fegyveres erőkre vonatkoznak, más rendvédelmi szervek veszteségeit nem vették figyelembe az adatok összegzése során.

Néhány napja Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka még azt mondta, hogy az ukrán hadsereg mindössze megközelítőleg 9000 katonát veszített az oroszok különleges hadműveletének kezdete óta. Kijev korábban többször is szóba hozta az ukrán veszteségek számadatait, de ezek hat hónap alatt egyszer sem haladták meg a 10 000-et.

Számos szakértő annak a véleményének adott hangot, hogy bár ezek a számok elképzelhető, hogy közelítenek a valóshoz, azonban azt nem tükrözik teljeskörűen – hiszen mint utalnak is rá – a jelentésben a sebesültek feltüntetett száma jóval kevesebb, mint az elesetteké, bár az aktív harci cselekmények során általában háromszor többen sebesülnek meg, mint amennyien meghalnak.

Eközben Kijev már nyilatkozott a dokumentumról, mely szerintük természetesen hamisítvány, a feltüntetett számok „nem felelnek meg a valóságnak”.

Kiemelt kép: topwar.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: