KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Novák és a nemzetiségek – avagy, ha egy proli politizál

Nem tudom, van-e Novák Elődnek bármilyen fogalma is arról, hogy mit jelentett egykor a német kisebbségi lét Magyarországon. Bizonyára nincsen, hiszen akkor ilyen primitív és sértő hangot nem ütött volna meg. Ám megütötte, és ez a Jobbik ismételt névjegyévé vált, e tekintetben a magyarországi német kisebbség szemében.


Az enyémben mindenképpen, s amikor az ember származását, nemzetiségét, elődeit rugdossák meg, azt nehezen lehet tolerálni, és erre képtelen is vagyok. S ha képes lennék, lebeszélném magam. Az ócska és undorító ellenségeskedés, amelyet teljesen indokolatlanul a német kisebbség – és ezzel minden magyarországi kisebbség – ellen szít Novák, kihathat számos területre. Ezért nem hagyható szó nélkül. Én magam pont eme megfontolás alapján nem írtam soha semmit a nemzetiségi bűnözésről, amelyet oly nagy vehemenciával ragadott meg a Jobbik a parlamenti bejutás érdekében. Rendnek kell lenni, ez bizonyos, de a rend léte vagy nem léte nem nemzetiségektől, hanem az államtól függ. Ordnung ist ordnung! Ha az állam nem tudja garantálni a rendet, akkor bizonyos csoportok bűnözővé válnak. Ebben az esetben viszont Novák az ordnungswidrig, hiszen ő igyekezett felrúgni egy olyan kapcsolatot, amely immár hét-nyolcszáz éve kisebb nagyobb megszakításokkal rendben volt Magyarországon. Nevezetesen a német kisebbség és a magyar többség kapcsolatát. A jelzett kisebb-nagyobb megszakítások viszont e kapcsolatban nem a német kisebbség miatt jöttek létre. Talán Novák nem ismeri a magyarországi németség történelmét, s ezért mondta azt, hogy önmagában nem érték, ha valaki egy kisebbség tagja.  Megsúgom Novák: minden híreszteléssel ellentétben – AZ! Érték, és nem nekünk, kisebbségi németeknek, hanem Nektek.

A magyarországi németség, szászság, svábság, zipserség olyannyira érték, hogy nélkülünk ma semmi nem úgy nézne ki Magyarországon, mint ahogy kinéz, s talán nem sértés megkockáztatnom, hogy e nemzeti kisebbség nélkül bizony sokkal szegényebb, színtelenebb volna a Kárpátok gyűrűje. Önmagában érték tehát németnek lenni Magyarországon. Mert az értéket az is jelenti, hogy mely nemzet miként állt- és tartott ki a magyarság mellett, mennyire tartotta magát magyarnak is saját nemzetisége mellett, s hajlandó volt-e szenvedni is azért, hogy védje, óvja saját magyarságát, és a magyarságot!

A másik értékhordozó tulajdonságunk az, hogy jószerével mi építettük fel Magyarországot a török után, és a millenniumra is mi, az „értéktelen németség” tettünk néhány követ egymásra, hogy Budapest is elnyerje mai – a kommunista és liberálisok által még le nem rombolt – szépségét. Nem, nem verem a mellem emiatt, hiszen a magyarságnak, és a saját magunk magyarságának, önbecsülésünknek építettünk, ha nem volt benne köszönet. Sokszor megkaptuk Tőletek, nagymellényű magyaroktól a magunkét. Voltunk mi alföldi disznóólba deportálva, utaztunk mi húszkilós csomaggal kényszerből, vagonokban, s voltunk a Gulágon is, ha éppen házainkat és vagyonunkat  megkívántátok. Mit tud a német történelemről egy Novák Előd, és mit tud a németek szenvedéseiről, a megaláztatások évszázados sorozatáról? Ki építette Hermannstadtot, Schesburgot, Kronstadtot, Fünfkirchent, Ödenburgot, vagy éppen a Ti általatok siratott kincses Klausenburgot? Nézze meg minden Jobbikos melldöngető noválkelőd, a nagy közberuházások megmaradt dokumentumain a tervezők, a kivitelezők és a finanszírozók neveit! Hány magyar név szerepel a 18-19. században e papírokon Pest-Budán? De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy amíg mi magyarországi németek csak építettünk és tettünk a Hazánkért, a Heimatlandért, amely lehet, hogy hétszáz, de lehet, hogy csak háromszáz éve hazánk, addig Ti sohasem megköszöntétek, hanem vagy elraboltátok, vagy államosítottátok a vagyonunkat, vagy egy pillanat alatt kitelepítettetek bennünket. És aki – mert családomban ilyenre is van példa – Rózsahegyről, Pozsonyból idemenekült a tótok elől, azt Ti a már említett disznóólba költöztették hálából a bizalomért… Pedig azért kellett menekülniük, mert a magyar zászlót tűzték ki házaik, és a tulajdonukban lévő rózsahegyi Bellevue Szálloda homlokzatára…

Talán jobb lenne megőrizni a békét, és támogatni a német kultúrát Magyarországon ahelyett, hogy efféle mérgekkel szennyezitek ezt a számunkra meglehetősen érdekes társadalmat. Elég csak annyit mondanom, hogy a németség nem véletlenül zárt közösség. Ismeri ugyanis azt a mentalitást, amely ma ismét kibuggyant a „nagy magyar” politikusból. Azért persze megnyugtató, hogy volt egy sváb képviselőnő, aki kivonult a bizottsági ülésről, L. Simon László pedig rendre utasította a „nemzeti értéket”, a szánalmas Novákot. Csakhogy… volt már olyan, ebben a Parlamentben, hogy rendre utasítottak egy-egy hasonló kútmérgezőt, ám néhány év múlva, aki rendre utasította, az került munkatáborba, rosszabb esetben Mauthausenbe – még német létére is!

A mai magyar parlamentben nem kellene megvárni egy hasonló, efféle gyászos fordulatot, hanem amíg lehet, el kell némítani a békétlen ostobákat, mert bizonytalan a kétharmad is, az ilyen hozzászólások, és az MSZP tükrében.

Minél öregebb vagyok, annál németebb is, és annál érzékenyebb őseimre, akik majd négyszáz éve kezdték építeni Magyarországot. Nem gondolhatták, hogy eme „építkezésben” semmilyen köszönet nem lesz, csak szenvedés és megpróbáltatás. Nem gondolták, hogy lesznek Novák Elődök, akik mindent megtesznek azért, hogy az ember ne érezze otthon magát négyszáz év elteltével, és szép lassan elmenjen a kedve a magyarság védelmétől, amire amúgy az életét tette fel.

Ám, javasolnék valamit, ha már úgyis útban vagyunk nektek Novák! Intézd el, hogy visszamehessünk mind, egytől-egyig oda, ahonnan jöttünk évszázadokkal ezelőtt! Én Bajorországba mennék, mert onnan jöttek el őseim, Rechnitzből, de ne téveszd össze Rohonccal, mert az a tietek (volt), és amúgy is itt van a Fertő-tó partján! Rechnitz – ne felejtsd el! Onnan szerezz nekem megfelelő okmányokat.

Vagy tán kérj bocsánatot… – bár Tőled, ezek után még ez is teljesen felesleges!

És még egy megjegyzést engedj meg: – ha Ti Novák Előd és társai – így gyűlölitek az itt élő, és hazáját szolgáló nemzetiségeket, köztük az enyémet, azaz a németet is, akkor miért vártok el más elbánást a határokon kívülre szakadt magyarok iránt az új főhatalomtól? Hiszen egy ilyen parlamenti bizottsági elszólás miatt Ti már ott állnátok a román nagykövetség előtt habzó szájjal és otromba jelszavakkal. Igazából megérdemelnétek, hogy az összes itt élő nemzetiség hetedíziglen elköltözzön Magyarországról…

Stoffán György


Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

18 thoughts on “Novák és a nemzetiségek – avagy, ha egy proli politizál

 1. Stoffán, már megint te gyűlölködsz.
  Mert nem csak németnek, MAGYARNAK is érték: Magyarországon lenni.
  Nem tudtátok volna – jószerivel – felépíteni az országot, ha az az ország nem ad nektek hazát (zsidó szöveg).
  A Gulágra nem azért vittek benneteket, mert nemzetiség voltatok, hanem, mert magyarok.
  Ám nemcsak te, én-mi is egyre érzékenyebbek leszünk az őseinkre, s annál inkább leszünk „magyarabbak”! Akik évszázadokon át védték a nyugatot a Balkán felől.
  Mert ők sem gondolták, „hogy lesznek Stoffán Györgyök”, akik mindent megtesznek azért, hogy az ember ne érezze otthon magát ezeregyszáz év elteltével hazájában, és szép lassan elmenjen a kedve a magyarság védelmétől, amire amúgy az életét tette fel.
  Én is javasolnék neked, Stoffán, valamit: ne várj arra, hogy Novák intézze a hazaköltözésed. Kezd hozzá magad!
  És még egy megjegyzés, Stoffán, ha megengeded: senki sem az itt élő, HAZÁJÁT SZOLGÁLÓ nemzetségeket gyűlöli. Hanem az itt ÉLŐSKÖDŐKET, akár „hetedíziglen”!!!
  Ui: nem tudom ki vagy te, honnan veszed a bátorságot, hogy minden írásodban a magyarságot szapuld? Azt a magyarságot, amely otthont, ezáltal hazát adott neked (is)?

 2. Megint túl elhamarkodott a reakció mint Sthol Andrásnál. Egy csóró ország ne akarjon többet adni a kisebbségeknek mint a többségnek.

 3. Stoffán Györgynek nem erőssége a szövegértés. Ami nem is lenne baj, ha nem írogatna butaságokat. A kritika és a mocskolódás, sárdobálás között egyértelmű a különbség, sajnos csak az utóbbi kettőre futotta. Leülhetsz fiam, egyes.

 4. Szóval, ha végignézzük az összes nemzetiséget a Kárpátmedencében, hogy mennyi mindent épített, és hogy mennyit köszönhetünk nekik, akkor lassan rájöhetünk, hogy akkora lehetett hazánk, hogy nem fért el Európában. Most már akkor érthető, hogy miért kellett feldarabolni, – hát, hogy elférjünk 🙂
  Úgy látom, ebben a csonka országban, ami nem más, mint egy menekülttábor, komoly mentális esetek osztják az észt.

 5. A nemzetiségek szerepének, jelenlétének túlhangsúlyozása, a mindenáron való pozitív diszkrimináció, egyáltalán a kérdéskör állandó köztudatban tartása, a meglévő társadalmak szétverésének egyik eszköze-praktikája. (A bedarált Európa, az egyre kevésbé titkolt új világrend felé való törekvés jegyében.) Erre már egy agyas sváb is rájöhetett volna.

 6. Valószinű a történelmet csak az aktuális sérelmei mentén ismeri Stoffán. A pozsonyi csata előzményeit,a németek, bayorok folyamatos kisérleteit a kárpátmedence megszállására nem emliti. Vajk „István” feleségével a bayor Gizellával beözönlő teutonok rémtetteire sem akar emlékezni.Pedig ez konkrét kisérlet volt magyarország felszámolására. Nekünk harcolnunk kellett a XIX.században a pesti magyar nyelvű színházért , addig nem volt csak német nyelvű.Beszélhetnénk Horthy letartóztatásáról magyaroszág megszállásáig.Semmit nem tudsz vagy nem akarsz tudni a nemzeted tetteiröl.Stoffán azt a kezet ami etet ne köpd le.A hazátokat ti hagytátok el ,nem lettél magyar. Idegenszivű maradtál.

 7. Novákkal nem kell egyet érteni ,de ettől, Stoffán nem rughatsz belénk.

 8. Tiszteletlen Stofán!!!
  1. Hallgassa meg, hogy Novák Előd mit mondott, (én vettem a fáradságot) és akkor szembesülne azzal, hogy az ön reakciója egy gyűlölködés, ami egy hamis hírre alapul.
  2. Kérem, válaszoljon arra a kérdésre, hogy mi abban a sértő, ha a Jobbik „csupán csak” annyi juttatást kér a nemzetiségi színházaknak, mint a Magyarnak?!
  3. Ez már a sokadik eset, hogy kimutatja Ön, hogy önnek semmi köze a nemzeti oldalhoz. Ön egy szarkeverő.
  4. Ön mivel a proli szót negatív jelzőként használta, ezért megsértett több millió szegény honfitársamat. KÉRJEN BOCSÁNATOT.

 9. Kedves huntoller!
  1-2.-3../ Novák minimum érdekesen fogalmazott…, amiért bocsánatot illene kérnie.
  4./ olvassa el kérem néhai kiváló színészünk leírását a „proli”-ról… Csak akkor kérek bocsánatot, ha hibázom, és megklapom a Kegyelmet, hogy azt fel is fedezem. Ez esetben sajnos a dolog elmarad.

 10. Segítek: „A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan.
  Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet prolival barátkozni! Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad a tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon a kultúrával „kivenni a fegyvert a kezéből”, amivel neki örökké védekezni kell az „okos” világ ellen, és mindezekért végül elárul. Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja épp úgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb). Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat fölfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást fölfalják!”
  És ez jellemző ma – sajnos – az internetes oldalak hozzászólásaiban is, akár jobbról, akár balról jön a – proli…

  1. ez a kis naplóbejegyzést Mensáros László írta a nyolcvanas években…

 11. Stoffán láthatoan sérült ember.A fenti írását olvasva is kitünik,hogy feltünően sok idegen, német kifejezést használ.Talán tudákosságból,dicsekvésből,tekintélyvágyból,hogy lássák a többiek kivel van dolguk.Pedig hát a valodi műveltség nem ilyenfajta kérkedésből látszik meg.Inkább szellemi szegényességre vall.Dicsekszik azzal,hogy a tatár török dúlás után ők épitették fel az országot.Azt viszont nem emliti,hogy ők nem adtak segitséget ezekben a harcokban.Titkon örültek a magyarság pusztulásának.Az elnéptelenedett területekre települtek be.Na ,de hagyjuk.Ez az egész Stoffán nem ér annyit amit már foglalkoztunk vele.

 12. Emlékezzetek Rákoczi Ferenc kiáltványára,a kurucokra,a 48-as szabadságharcra,Haynau rémuralmára.Aztán énekeljétek el a „csinom palkót”

 13. Stoffán Úr! Írasson magának új gyógyszert az elgurult helyett!. Ki deportálta Önöket alföldi disznóólba, Gulágra, ki vette el házaikat, vagyonukat? Ugyanazok, mint az én magyar nagyapámét és a férjem német nagyszüleiét. Róth Manó és társai. Előtte gyilkoltak Kohn Béláék, utána gyilkoltak, majd regnáltak Aczél elvtársék. Mi közük mindezeknek a magyarokhoz? Sosem voltak azok, legfeljebb útlevélileg, mint mostani utódaik, akik nemcsak az elmúlt 20 évünket vették el, hanem a jövőnk és gyermekeink jövőjének egy jelentős részét is. Össze ne mossa már őket a magyarokkal!! A nemzetiségek és a magyarok között áthidalhatatlan probléma nem volt és remélhetőleg nem is lesz, hanem egy hazában élünk továbbra is megbecsülve egymást. Nem kell műbalhét szítania, aztán belelovalnia magát és elborult aggyal tollat fognia a kezébe. A Jobbiktól sem hallottam még, hogy diszkriminálta volna Önöket vagy bárki mást ok nélkül. Adott esetben az egyenlő elbánás elve nem diszkrimináció, ez normális helyeken így szokott történni. Pozitív diszkrimináció az önhibájukon kívül gyengéknek jár, hála Isten, a hazai németség nem az! Nyugodjon már meg és vegye észre, hol van a közös ellenség!

 14. Stoffán úr!
  Miért van az, hogy maga mindig akkora baromságokat képes írni, hogy összedől a ház.
  Miért nem írja, hogy a Montreálban élő franciák miatt Kanadát a franciák építették?
  Érdekes, hogy az itt olvasó emberek többnyire nem értenek egyet magával. Nem érdekes? Nem kéne elgondolkodni?
  Ha el is fogadjuk a kijelentéseit. Komolyan gondolja, hogy a ’48-as történések és a monarchia éveiben eltöltött idő, ha másképpen alakul, akkor mi magyarok nem lettünk volna képesek értékeket teremteni a betelepített svábok, németek, stb. helyett?
  Bocs, hogy jöttek a Habsburgok, a vérfertőzés melegágya. Legyen büszke a németségére és maradjon csöndben!

 15. Stoffán György!
  Hülye vagy!
  És nézd meg Novák Előddel folytatott „Ma reggel”-beli „kutúrált” beszélgetésnek nevezett akármit!
  Aztán mehetsz játszani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük