KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

1958. június 16. A törvényes miniszterelnök kivégzése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Emlékezzünk!

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc mártírjaira emlékezünk.  Minden családnak meg volt a maga áldozata, vesztese.
Magyar testvéreink sokasága hagyta el a Szent – Hazát, üldöztetése miatt, vagy a jobb élet reményében. Idegenben, gyökértelenné váltak, hogy boldogan élték-e életüket nem tudni, de az biztos, hogy a honvágy soha nem szűnő fájdalma ott sajog/sajgott a szívükben, örökre.

A megtorló hatalom semmitől sem riadt vissza. Kötélhalál, börtön, egzisztencia-halál, megvetés és kitaszítottság járt annak, aki megkérdőjelezte a “kádári demokráciát”.
Haszonélvezői is akadtak a rendszernek, akik spiclinek álltak, és tolták a szekeret…
A besúgók áldozataira is emlékezzünk ezen a napon!
A forradalom elhallgatása, és elhallgattatása generációkat tett tudatlanná, a meghamisított történelemmel.
Üljünk le a családdal, -ameddig megtehetjük-, és emlékezzünk! Adjuk át 1956. örömét, eufóriáját, a reményteli napok felfokozott hangulatát, a forradalom eszméit és becsületét, de a megtorlás sokkját, az orosz tankok bevonulását, és a kivégzések gyászának sokkját, is osszuk meg velük.
Ameddig, mi áldozatok, és szemtanúk élünk, addig lesznek hiteles képek!
Csak az igaz történelem ismerete képes az embert, igaz változtatásra késztetni.
1989. június 16-án azt hittük más világ hajnalára ébredünk. Százezrek vehettek végső búcsút, az egykori miniszterelnöktől, Nagy Imrétől, és mártírtársaitól, Gímes Lászlótól, Losonczy Gézától, Maléter Páltól és Szilágyi Józseftől.
1958. június 16-án Nagy Imrét, Gímes Miklóst és Maléter Pált kivégezték.
Összességében, 228 honfitársunk vált a megtorlás áldozatává, s így ötvenhatos vértanúvá.

******

A kivégzettek nevei itt olvashatóak:

forrás: Klikk ide
“A következő lista az 1956-os forradalom harcaiban résztvevő, a forradalmat követő megtorlás során kivégzettek, vagy börtönben meghaltak nevét tartalmazza. A halálos ítélet fő indoka a meghozott ítéletekben nem minden esetben az 1956-os tevékenység volt.
Nagy Imre kivégzett miniszterelnök újratemetésekor, 1989. június 16-án a Hősök terén tartott megemlékezésen Mensáros László, Rékasi Károly és Orosz Helga 235 kivégzett nevét olvasta fel a tömegnek – de már ekkor világos volt, hogy a lista valójában hosszabb.
Zárójelben az 1956-os tevékenység helye vagy módja és a kivégzés ideje. A lista nem teljes.”

******

A megtorlás következtében, a félelem és rettegés némává tette az ajkakat, süketté a füleket. A gyermekeik jövőjét féltették az emberek. Ezért hallgatták el sok családban a történelem igazságát.

Ez is érdekelheti:  Ukrán "wall-streeti" Köztársaság: az ukrán államiság jövője

A bátor szülők gyermekeiből, -kik otthon hallottak a forraadalomról-, lettek a “lázadók”, ők tudták, tovább úgy nem mehet! Rendszert akartak váltani, de a hálózat csapdáját nem kerülték el  -tudtukon kivűl-, a hatalom átmentőit segítették…
Ma már világossá váltak a titkos paktumok, és a “rendszerátmentő” rémtettek.
Eljött az hát az idő – amíg nem késő –  egy igazi rendszervátásra!
Mutassuk meg mártírjainknak és hőseinknek, hogy amiért Ők az életüket adták, mi beteljesítjük!

Legyen a föld könnyű csontjaiknak, és nyugodjanak békében!
Az Úr békéjével, legyen áldott az emlékük!


Lélek Sándorné: Ekpafat

Nemzeti InternetFigyelő

NIF megjegyzés: 2010-ben a magyar országgyűlés padsorai között ott ülnek az MSZMP utódpártjának  az MSZP-nek a képviselői, akik szélsőségezik, fasisztázzák a nemzeti radikális erőket. Arról azonban mindig elfeledkeznek, hogy az ő elődpártjuk akasztatott, nyomoríttatott, ellehetetlenített egy népet, egy nemzetet, egy hazát, egy országot. Arról sem szeretnek beszélni, hogy tagjaik között ott van az a Nyers Rezső is, aki annak idején megszavazta Nagy Imréék kivégzését. Talán ezt sokan nem is tudják. Jó, ha nem felejtkezünk meg róla.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “1958. június 16. A törvényes miniszterelnök kivégzése

  1. Nagy Imrét és társait egyáltalán nem lehet mártírnak tekinteni! Csak a saját életüket próbálták menteni, mert tisztában voltak vele, hogy mi vár rájuk, Szovjetunióban megtapasztalhatták! A MÁRTÍROK a kisemberek voltak, akik tényleg hittek is a forradalomban, nem úgy, mint Nagyék, akik csak sodródtak benne! Az igazi Nagy, az a “munkáshatalom” ökle, a padlás lesöprő volt!

  2. Az országirányitás minden területét ellepni kezdő Fidesz diktatúrától kell megvédeni, visszavenni Magyarországot. A globális hatalmak meg vannak elégedve Orbánnal, hogy folytatja a gyurcsányi és bajnai féle vonalat, de ez az elégedettség az ország halála lesz, ha nem lépünk fel radikálisan. Kezd már talán a megtévesztettek előtt is nyilvánvalóvá válni, hogy az MSZMP utódpártjaitól egyszer s mindenkorra meg kell szabadulni. Örökre. A globális háttérhatalmak reakcióit a legmesszebbmenőkig számításba kell venni, mert a Kenedy gyilkosságoktól kezdve, a WTC, Irak lerohanása, Afganisztán lerohanása, és legutóbb Kazcynsky meggyilkolása mutatják, hogy mire képesek a világhatalmisták. Orbán, Martonyi ezektől kapják a parancsokat, és ezért vannak még életben is. Ő nyugodtan repülhetett Lengyelországba, nem úgy mint Kazcynsky, aki nem vásárolt H1N1 oltóanyagot a gyógyszermaffiától, és el akart szakadni az orosz gázfüggéstől. Napról, napra tesz egyre több bilincset Orbán a demokráciára, és szervezi meg a háttérhatalmak igényeinek megfelelő diktatúráját. Hazugságai előbújnak a lakájmédia nagy ovációja mögül is. Kis Izrael nem lehet hazánkban, így Orbán sem. Minél hamarabb el kell zavarni, és mi erre hatalmaztuk fel a Jobbikot, és ezt várjuk tőlük. Van nemzeti gárda, és vannak hazafiak, fegyvert kérünk, és milliónyian megyünk ezek ellen a paraziták ellen, de akkor már az utolsó csótányt is el kell taposni. Nem lesz kegyelem, de lesz Haza, magyar Haza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük