KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A kormánytöbbség csak önmagával akar együttműködni – A Jobbik közleménye

Megkérdőjelezhető a Fidesz-KDNP hitelessége , hiszen a hazaszeretet és a kereszténység fogalmát nem kívánják a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatba belefoglalni.
Ámításként értékelhető a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat, amely kezdeményezést akár támogatni is lehetett volna hétfőn. A kétharmados kormánytöbbség azonban nem akart együttműködni senkivel, csak saját magával, a Jobbik összes módosító indítványát leszavazta. Sérelmeztük, hogy a Fidesz tényként kezelte pártelnöke ábrándjait. A Jobbik határozott álláspontja ugyanis, hogy az áprilisban lezajlott választás nem volt forradalom, s hazánk még nem szerezte vissza az önrendelkezését. Látva a kormány politikáját, lassan a mindent ellepő Fidesz-uralomtól kell visszavenni hazánkat a demokratikus értékek védelmében.
A Jobbik a nyilatkozat vitájában kezdeményezte még, hogy a dokumentumba kerüljön bele a keresztény értékek és a hazaszeretet fogalma, ám a kétharmados többség megdöbbentő módon ezeket a javaslatokat is lesöpörte. Ekkor szembesültünk azzal, hogy amíg Orbán Viktor a „Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség” mondattal fejezte be a kormányprogramot részletező beszédét, addig Lázár János Fidesz-frakcióvezető Isten nevének megemlítése ellen érvelt az Országgyűlésben. Azok után, hogy a magát keresztényként és nemzetiként meghatározó Fidesz-KDNP abszurd módon leszavazta a kereszténység és a hazaszeretet fontosságára vonatkozó javaslatokat, finoman szólva is megkérdőjelezhető a hitelessége.
Farkas Gergely
a Jobbik országgyűlési képviselője

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A kormánytöbbség csak önmagával akar együttműködni – A Jobbik közleménye

 1. Orbán ebben is hazudott? Mint a két hétben?
  Orbán mondjon le! Most már biztos, hogy csalással és megtévesztéssel szerzett szavazatokat. Hazug ígéretekkel kampányolt, és a birka nép egy része sajnos nem látott át a szitán, annak ellenére, hogy a szeme előtt volt a Jobbik programja, és az abban lévő magyarázatok, hogy miért nem szabad szavazni ezekre a dögevőkre. Egytől egyig hazaárulók, Bilderberges, és szabadkőműves páholyok tagjai. Nemzet, haza, hűség fogalmak, ismeretlenek ezeknek a férgeknek. El kell kezdeni újra az utcai politizálást is, és elzavarni ezt a sunyin kétharmados diktatúrát. Ja, és Martonyi élből hazaáruló. Bilderberg csoport tagja, amely csoport a nemzetek eltüntetésén, és végső soron egy világkormány hatalmának kidolgozásán munkálkodik. De csak meg kell nézni a pofáját a bajuszos takonynak, süt róla a cinizmus, a sunyiság.

 2. …az a kétharmad nagyon sánta:
  8 millió szavazópolgára van az országnak. Ebből 2,7 millió szavazott a jelenlegi, kétharmadosnak nevezett győztes pártra.
  Ez 2.96%-a az szavazóképes polgárok számának (óriási tévedés, ez 33,75 %-a a 8 milliónak, ami egyébként tényleg kb. 1/3! – Legyünk pontosak <szerkesztő>). Ha innen nézzük, akkor sokkal inkább egyharmados az a többség.
  S hogy ez mégis kétharmados lett, annak az az oka, hogy egy másik harmada el sem ment szavazni, így az összes leadott szavazatokhoz viszonyítva lett 2/3 az arány.
  Abszolut értelemben inkább egyharmados többségnek nevezhetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük