KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Niall Ferguson: Nem kizárt, hogy Donald Trump jövőre nyer, az pedig feltehetőleg a NATO végét jelentené

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A történész szerint Németország kénytelen lesz az USA oldalára állni, ha tovább romlik a kínai-amerikai viszony.

Niall Ferguson, skót-amerikai gazdaságtörténész szerint Angela Merkel hosszú kormányzása a tartós stabilitás hamis illúziójába ringatta a németeket, az innovatív fiatalok inkább Kaliforniába mennek, mert odahaza nem boldogulnak, és Németország ott tart, ahol a XIX. század elején – olvasható a Die Welten.

Niall Ferguson a davosi Világgazdasági Fórum alkalmából adott interjút, és arról beszélt, hogy éppen a merkeli örökség folytán az utód, Olaf Scholz kancellár nem alakítójja, hanem elszenvedője a történéseknek. Egyértelműen látszik szerinte, hogy az érdemi döntéseket Washingtonban, Moszkvában és Pekingben hozzák meg. A háború megmutatta, hogy a német gazdasági modell az orosz gáz, a Kínába irányuló kivitel és az amerikai biztonsági garanciák függvénye. Viszont a jelenlegi helyzetéből nem tud kitörni az ország, annál is kevésbé, mert

kénytelen lesz az USA oldalára állni, ha tovább romlik a kínai-amerikai viszony.

Ferguson szerint az sem kizárt, hogy Donald Trump jövőre nyer, az pedig feltehetőleg a NATO végét jelentené. Úgy véli, hogy Európa szemszögéből Joe Biden elnöksége sem jelent sokkal jobb forgatókönyvet, hiszen minden egyeztetés nélkül vonult ki Afganisztánból, ugyanakkor az invázió előtt nem igazán próbálta elrettenteni a kalandtól Vlagyimir Putyint.

(Mandiner)

Ez is érdekelheti:  Kormányinfó (élő) - Gulyás Gergely: Nagyon közel járunk az újabb világháborúhoz

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük