KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Newsweek: Oroszország a nyáron legyőzhette volna Ukrajnát, ha nincs amerikai segítség

Az ukrán fegyveres erők még a nyáron vereséget szenvedhettek volna, ha az Egyesült Államok nem nyújt katonai segítséget Kijevnek – mondta a Newsweeknek William Astore nyugalmazott alezredes.

Az amerikai légierő akadémiájának volt történészprofesszora hangsúlyozta, hogy a washingtoni támogatás az, életben tartja Ukrajnát a frontokon. A szakértő hangsúlyozta, hogy a Fehér Ház összesen 18,3 milliárd dollár értékben biztosított fegyvereket Kijevnek.

Peter Rutland, a Wesleyan Egyetem orosz, kelet-európai és eurázsiai tanulmányok professzora úgy véli, hogy nyugati segítség nélkül az orosz fegyveres erők legyőzték volna az ukránokat, és a harcok első napjaiban bevették volna Kijevet.

A szakértő szerint az amerikai hírszerzés döntő szerepet játszott abban, hogy részletes tájékoztatást adott Oroszország terveiről az ukrán fegyveres erőknek. 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Angelo Mejia /Keystone Press Agency/Global Look Press

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük