KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

New York Times: visszafelé sült el az Oroszország elleni nyugati bojkott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna és nyugati támogatói azon erőfeszítései, hogy meggyőzzék, megszégyenítsék és szankcionálják a vállalatokat, hogy hagyják el az orosz piacot, visszafelé sültek el, így jövedelmező vállalkozások kerültek orosz kézbe kedvezményes áron, és több mint egymilliárd dollárnyi kilépési adó folyt be Moszkva kasszájába – jelentette hétfőn a New York Times.

Az orosz csapatok tavaly februári ukrajnai bevonulása után napokon belül számos nyugati vállalat kezdett kivonulni az orosz piacról. Ukrán aktivisták és tisztviselők üldözték azokat, akik nem voltak hajlandóak távozni, az amerikai és az uniós szankciók pedig megtiltották az Oroszországból származó áruk exportját és a nyersanyagok importját.

Azok a vállalatok, amelyek eladták oroszországi tevékenységüket, összesen 103 milliárd dollárt veszítettek – jelentette vasárnap a New York Times pénzügyi jelentésekre hivatkozva. Ezek a cégek legalább 1,25 milliárd dollár kilépési adót is befizettek az orosz államnak – tette hozzá a lap.

Tavaly március óta az oroszországi eszközeiket eladni kívánó nyugati vállalatoknak az ilyen eladásokat egy orosz kormánybizottságnak kell jóváhagynia, amely gyakran azon dolgozik, hogy a helyi vevők kedvező áron vásárolják fel ezeket az eszközöket.

Egy bizottsági ülés jegyzőkönyvére hivatkozva a Times azt állította, hogy a bizottság elutasította a Honeywell amerikai elektronikai cég tulajdonában lévő gyárak eladását, amíg a vállalat bele nem egyezett, hogy 50%-os árengedménnyel adja el. Az év elejétől kezdve a vállalatok törvényileg kötelesek eladni eszközeiket ezen az 50%-os árengedményen.

“Összességében Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szovjetunió bukása óta az egyik legnagyobb vagyonátcsoportosítást felügyelte Oroszországon belül. Hatalmas iparágak – felvonók, gumiabroncsok, ipari bevonatok és más iparágak – kerültek egyre dominánsabb orosz szereplők kezébe” – írta a Times.

“Azok, akik távoznak, elveszítik pozíciójukat” – mondta a lapnak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

“És persze a tulajdonukat komoly kedvezménnyel vásárolják meg és veszik át a mi vállalataink, amelyek ezt örömmel teszik”.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  „Amikor orosz csapatok állnak majd Magyarország határánál…"

Ajánlott cikkek:

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük