KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nemzetközi megfigyelő: gördülékeny volt a szavazás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A vasárnapi magyar országgyűlési választás és népszavazás gördülékenyen, hatékonyan zajlott – jelentette ki Russell Nobile, a Judicial Watch nevű amerikai konzervatív szervezet képviselője kedden Budapesten.

Angol nyelvű sajtótájékoztatóján az ügyvéd azt mondta, hogy általánosságban semmiféle problémát nem találtak.

Russell Nobile úgy vélekedett, hogy Magyarországon a voksolást jobban szervezték meg, mint ahogyan az Egyesült Államok bizonyos részein szokták.

Kiemelte, hogy a különböző pártok képviselői együttműködtek a szavazóhelyiségekben.
Tapasztalataik szerint – mondta Russell Nobile – a választóknak keveset kellett várakozniuk.

Hangsúlyozta, hogy a pártok politikájával, helyzetével, médiajelenlétével nem foglalkoztak.

Ugyanazt a módszertant alkalmazták, amelyet az Egyesült Államokban is szoktak – közölte Russell Nobile. Hozzátette: őket alapvetően az érdekli, hogy ha valaki szeretne szavazni, és ennek érdekében megjelenik, akkor le tudja-e adni a voksát, valamint milyen körülmények között történik ez.

Közölte: a választás eredménye egyáltalán nem foglalkoztatja őket. Úgy fogalmazott: a feladatuk az, hogy megvizsgálják, tiszta-e a konyha, azt azonban nem nézik, hogy az emberek mit rendelnek.

Russell Nobile azt mondta, hogy a Judicial Watch alapvetően az átláthatóság és a jogállamiság védelmére összpontosít az Egyesült Államokban.

 

Kiemelt kép: Budapest, 2022. április 5.
Russell Nobile, a Judicial Watch nevű amerikai konzervatív szervezet képviselője sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Scruton Közösségi Térben 2022. április 5-én. Az ügyvéd szerint a vasárnapi magyar országgyűlési választás és népszavazás gördülékenyen, hatékonyan zajlott, Russell Nobile azt mondta, hogy általánosságban semmiféle problémát nem találtak.
MTI/Balogh Zoltán

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: