TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nemzetközi bűnszervezetnek minősíti a Wagner-csoportot az Egyesült Államok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok a jövő héten további szankciókat vezet be a Wagner-csoport orosz katonai magáncég ellen, ami az amerikai tisztviselők szerint az orosz hadsereget segíti az ukrajnai háborúban, közölte pénteken a Fehér Ház. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője elmondta, hogy az amerikai pénzügyminisztérium jelentős nemzetközi bűnszervezetnek minősíti a Wagner-csoportot.

„A jövő héten további szankciókat is bevezetünk a Wagner és a több kontinensen működő támogatói hálózata ellen” – mondta Kirby az újságíróknak a Fehér Ház napi tájékoztatóján. A Wagner nemzetközi bűnszervezetté nyilvánítása az 13581. számú amerikai végrehajtási rendelet értelmében befagyasztja a Wagner minden amerikai vagyonát, és megtiltja az amerikaiaknak, hogy pénzeszközöket, árukat vagy szolgáltatásokat nyújtsanak a csoportnak.

„Ezekkel a lépésekkel a következő az üzenetünk minden olyan vállalatnak, ami fontolgatja, hogy támogatást nyújt a Wagnernek: a Wagner egy olyan bűnszervezet, ami szörnyűségeket és emberi jogi visszaéléseket követ el, és mi könyörtelenül azon fogunk dolgozni, hogy azonosítsuk, megzavarjuk, leleplezzük és célba vegyük azokat, akik a Wagnert segítik”

– mondta Kirby.

A múlt hónapban a Fehér Ház közölte, hogy a Wagner-csoport átvett egy fegyverszállítmányt Észak-Koreából, amit az orosz harci tevékenység támogatására szántak. Az észak-koreai külügyminisztérium alaptalannak nevezte a jelentést, és elítélte az Egyesült Államokat, amiért halálos fegyvereket szállít Ukrajnának. A Wagner tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin a múlt hónapban tagadta, hogy Észak-Koreától fegyvereket kaptak volna, és a jelentést „pletykának és spekulációnak” minősítette.

A Fehér Ház pénteken közzétett egy november 18-i felvételt, amin állítása szerint Oroszország és Észak-Korea között közlekedő orosz tehervagonokat lehetett látni.

„Bár úgy értékeljük, hogy a Wagnernek szállított anyag mennyisége nem változtatta meg a harctéri dinamikát Ukrajnában, arra számítunk, hogy továbbra is kap észak-koreai fegyverrendszereket”

– mondta.

Az Egyesült Államok becslése szerint a Wagner-csoport jelenleg mintegy 50 ezer főt állomásoztat Ukrajnában, köztük 10 ezer zsoldost és 40 ezer, orosz börtönökből toborzott elítéltet. „Információink szerint az orosz védelmi minisztériumnak fenntartásai vannak a Wagner toborzási módszereivel kapcsolatban. Ennek ellenére valószínű, hogy Wagner továbbra is orosz foglyokat toboroz” – mondta Kirby.

Ez is érdekelheti:  Pilhál Tamás: A hülyék meg a demokrácia

(Reuters)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük