KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németországban kiszámolták, mennyibe kerül egy ukrán menekült költsége

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német Hessen szövetségi tartomány önkormányzati hatóságai számításai szerint minden ukrán menekült havi költsége 3,5 ezer euró lesz. Erről ma számolt be a Welt am Sonntag.

„Hesse városai, körzetei és községei menekültenként havi 3,5 ezer eurót kérnek az államtól” – írja a lap, hivatkozva a tartományi városok és közösségek szövetsége által készített dokumentumra. „(Ez az összeg) lehetővé teszi az érkezők, szállás, nyelvi programok stb. költségeinek fedezését” – áll az igénylés szövegében. A régió önkormányzati szövetsége hangsúlyozza, hogy a számítások alapjául a 2019-es menekültekre vonatkozó átlagos költségek becslését vették alapul.

A hesseni városok és közösségek szövetsége azt javasolja, hogy naponta 75 eurót költsenek minden menekült „szállására, élelmezésére és egyéb napi szükségleteire”, 25 eurót „pszichológiai támogatásukra”, 15 eurót „szociális munkára” és 10 eurót biztonsági intézkedésekre. A Welt am Sonntag szerint a brandenburgi kommunális hatóságok egyetértettek a kollégáik által ismertetett becslésekkel.

A Németországi Szövetségi Rendőrség szerint a mai napig több mint 350 ezer ukrán menekült érkezett Németországba. Így, ha a Hessei Városok és Közösségek Uniójának adatai megfelelnek az ország átlagos számításainak, akkor Németország havi kiadásai az ukrán menekültek elhelyezésére meghaladják az 1 milliárd eurót. Április 8-án Olaf Scholz bejelentette, hogy a kormány kétmilliárd eurót kíván fordítani ezekre a szükségletekre, azonban – mint a cikk szerzői hangsúlyozzák – ez az összeg két hónapos költségek fedezésére sem biztos, hogy elegendő.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: