KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németországban először koboztak el orosz állampolgárok tulajdonában lévő lakásokat

A müncheni szövetségi ügyészség hivatalos honlapja szerint Németországban először hoztak döntést az orosz állampolgárok tulajdonának elkobzásáról, miután az uniós országok szankciókat vezettek be az Orosz Föderáció ellen.

Az osztály tájékoztatása szerint három ingatlan lefoglalásáról, valamint bérleti díj átutalására vonatkozó elszámolásról van szó. Amint azt az ügyészség hivatalos honlapján is jelezték, a lakások állítólag „az Orosz Föderáció Állami Dumája egyik helyettese” és annak Münchenben élő felesége tulajdonában vannak. A házastársak nevét nem hozták nyilvánosságra.

A müncheni ügyészség sajtószolgálata szerint a rendelkezésre álló információk alapján ez az első olyan eset az országban, amikor a szankciók kiszabásával összefüggésben nemcsak a vagyon befagyasztásáról van szó, hanem ingatlanok tényleges lefoglalásáról is.

A minisztérium szerint a vizsgálat során kiderült, hogy az Orosz Föderáció állampolgára állítólag „lakások bérbeadásából szerzett bevételt”. „A lakások bérlői tovább használhatják az ingatlanokat, de mostantól havonta összesen mintegy 3500 euró bérleti díjat kell fizetniük a müncheni kerületi bíróságnak” – olvasható az ügyészség hivatalos honlapján.

Kiemelt kép: Illusztráció: Sven Hoppe/dpa 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük