Németországban először koboztak el orosz állampolgárok tulajdonában lévő lakásokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A müncheni szövetségi ügyészség hivatalos honlapja szerint Németországban először hoztak döntést az orosz állampolgárok tulajdonának elkobzásáról, miután az uniós országok szankciókat vezettek be az Orosz Föderáció ellen.

Az osztály tájékoztatása szerint három ingatlan lefoglalásáról, valamint bérleti díj átutalására vonatkozó elszámolásról van szó. Amint azt az ügyészség hivatalos honlapján is jelezték, a lakások állítólag „az Orosz Föderáció Állami Dumája egyik helyettese” és annak Münchenben élő felesége tulajdonában vannak. A házastársak nevét nem hozták nyilvánosságra.

A müncheni ügyészség sajtószolgálata szerint a rendelkezésre álló információk alapján ez az első olyan eset az országban, amikor a szankciók kiszabásával összefüggésben nemcsak a vagyon befagyasztásáról van szó, hanem ingatlanok tényleges lefoglalásáról is.

A minisztérium szerint a vizsgálat során kiderült, hogy az Orosz Föderáció állampolgára állítólag „lakások bérbeadásából szerzett bevételt”. „A lakások bérlői tovább használhatják az ingatlanokat, de mostantól havonta összesen mintegy 3500 euró bérleti díjat kell fizetniük a müncheni kerületi bíróságnak” – olvasható az ügyészség hivatalos honlapján.

Kiemelt kép: Illusztráció: Sven Hoppe/dpa 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük