KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem terjeszthet lapot a köztereken, aki nem Karácsony propagandistája

Várjuk Vera Jourová és az összes sajtószabadságozó balliberális felháborodását!

Korlátozza a sajtószabadságot és a véleménynyilvánítást Karácsony Gergely vezette főváros egy a szerdai közgyűlésen megszavazott dokumentumban foglaltak révén. A baloldal által megszavazott előterjesztés úgy szól: a fővárosi önkormányzat számára négy teljes oldalt kell ingyenesen biztosítania annak a sajtóterméknek a tulajdonosának, aki közterületen kívánja ingyenesen terjeszteni a lapját. Az új rendelet leginkább a Metropolt és a Lokált érinti.
– Egészen elképesztően gátlástalan és arrogáns: Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba neve alatt Karácsonyék a gazdasági segítségnyújtás szükségességét önös, a minimális demokratikus jogokat is nélkülöző, a pártpropagandájukat szolgáló jogszabály meghozatalára használták – reagált a Láng Zsolt vezette Fidesz–KDNP frakció arra, hogy a jövőben Budapest közterületein csak akkor lehetséges ingyenes újságot osztani, ha abban négy teljes oldalon a Fővárosi Önkormányzat saját irománya jelenik meg ellenszolgáltatás nélkül.
– Ezt még Rákosi elvtárs is megirigyelné! – fűzték hozzá. Kovács Péter, Kertváros polgármestere sem hagyta szó nélkül Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba kiegészítő javaslatát.
– Már nem is tudom, mit mondjak. 2020-ban a Karácsony Gergely által vezetett Budapesten ez is megtörténhet, a Szabad Nép-félóra ehhez képest kismiska volt – reagált Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere a fővárosi döntés után.
Az előterjesztés kimondja: csak az kaphat közterület-foglalási engedélyt, aki ingyenes felületet biztosít a fővárosi önkormányzat által meghatározott tartalmaknak.
Az ügy érdekessége, hogy az előterjesztés kiegészítése nem önálló napirendi pontként került szavazásra, hanem a gazdasági mentőcsomag kiegészítéseként dugták el a kíváncsi szemek elől.
A Fidesz–KDNP frakció a fővárosi közgyűlés ülésén azt kérte, hogy külön szavazzanak az előterjesztés oda nem illő kiegészítéséről. A kormánypártok leszögezték: demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni. Végül a baloldali képviselők többsége áldását adta az előterjesztésre.
Karácsony Gergelynek megválasztása után az első dolga az volt, hogy a Lokál ellen háborút indítson, és száműzze azt a metrólejáratokból.
Decemberben fel is bontotta a lappal kötött fővárosi szerződést.
Forrás:

Magyar Nemzet, Számok (Facebook)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Nem terjeszthet lapot a köztereken, aki nem Karácsony propagandistája

  1. A budapestiek választották maguknak ezt a bociszemű szép embert. Élvezzék. Ha majd a nép megunja az intézkedéseit, akkor majd kimennek az utcára, s hangot adnak a véleményüknek. Egyelőre a fölfestett biciklisávokat is jól tűrik, elfogadják. Ne gondolják a pestiek, hogy majd Siófokról megyek a pestiek gondját megoldani, amikor a pestieknek szükségük van ilyen bociszemű demszky-félékre. Maguk választották Kari Gerit, élvezzék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük