KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nehéz tél elé néznek a németek, ha nem kezdenek komolyabban takarékoskodni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német Der Spiegel magazin szerint a gáztakarékosságra irányuló minden felszólítás ellenére a németek átlagosan csaknem 10%-kal több energiát fogyasztanak, mint a 2018 és 2021 közötti időszakban.

A jelenlegi helyzet rendkívül aggasztó a Német Szövetségi Hálózati Ügynökség vezetője, Klaus Müller szerint. Müller úgy véli, legalább 20 százalékos gázmegtakarítást kell elérni ahhoz, hogy elkerüljék a vészhelyzetet a télen.

„A gázfogyasztás a múlt héten is túlságosan megemelkedett”

– állapította meg Müller Bonnban.

A lakossági háztartások és a kisebb kereskedelmi fogyasztók gázfogyasztása a 39. naptári héten 618 gigawattóra volt, ami közel 10%-kal haladja meg a 2018-2021 közötti időszak átlagos fogyasztási szintjét.

Ennek oka az lehet, hogy az utóbbi idők hűvös időjárása miatt, sokan bekapcsolták már a fűtést. A Der Spiegel magazin adatelemzése szeptember végén  kimutatta, hogy a fogyasztás növekedése elsősorban a kisfogyasztóknak, azaz a főként gázzal fűtő magánháztartásoknak és kisvállalkozásoknak köszönhető. A Szövetségi Hálózati Ügynökség szerint azonban az ipari fogyasztók fogyasztása a múlt héten is csupán 2%-kal volt alacsonyabb, mint az előző években, ami 1370 gigawattórát tett ki.

Húsz százalékos gázmegtakarítás nélkül nem valószínű, hogy Németország elkerüli a téli gázvészhelyzetet a magán-, kereskedelmi és ipari szektorban – figyelmeztetett Müller.

„A helyzet nagyon súlyossá válhat, ha nem csökkentjük jelentősen a gázfogyasztást”

– hangsúlyozta.

A magánháztartások és a kiskereskedelmi fogyasztók adják Németország gázfogyasztásának mintegy 40%-át. A fennmaradó 60%-ot a nagy ipari fogyasztók teszik ki.

Kiemelt kép: AP Photo/Alberto Pezzali


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Trump: Mindig tudtuk, hogy Ukrajna NATO-tagságáról szó sem lehet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük