KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: a kijevi rezsim ismét bizonyította, hogy fenyegetést jelent a világra

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívása, hogy a NATO-tagok vessenek be atomfegyvereket Oroszország ellen, emlékeztető arra, hogy Moszkva miért indított katonai akciót az ország ellen.

“Tegnap Zelenszkij felszólította nyugati urait, hogy mérjenek megelőző atomcsapást Oroszországra” – jelentette ki Moszkva vezető diplomatája egy szerdai sajtótájékoztatón.

Az ukrán vezető ezzel “az egész világnak megmutatta a legújabb bizonyítékát annak, hogy milyen fenyegetések származnak a kijevi rezsim részéről”. Lavrov szerint Oroszország különleges katonai műveletet indított, hogy semlegesítse ezeket a fenyegetéseket.

“Nevetségesnek” minősítette Szerhij Nyikoforov Zelenszkij sajtótitkárának kísérletét az ukrán elnök szavainak bagatellizálására.

“Mindannyian emlékszünk arra, hogy [Zelenszkij] januárban kijelentette, hogy Ukrajna atomfegyverek megszerzésére törekszik. Úgy tűnik, ez a gondolat már régóta megragadt a fejében” – mondta az orosz miniszter.

Csütörtökön Zelenszkij az ausztrál Lowy Intézetnek azt mondta, hogy a NATO-nak megelőző csapásokat kell végrehajtania Oroszország ellen, hogy “tudja, mire számíthat”, ha Oroszország beveti nukleáris arzenálját. Azt állította, hogy egy ilyen fellépés “kizárná annak lehetőségét, hogy Oroszország atomfegyvereket használjon”, mielőtt felidézte volna, hogy miként sürgette más nemzeteket, hogy megelőzően büntessék meg Oroszországot, mielőtt az katonai akciót indítana országa ellen.

“Ismét a nemzetközi közösséghez fordulok, ahogyan február 24-e előtt: megelőző csapás, hogy [az oroszok] tudják, mi fog történni velük, ha használják, és ne fordítva” – mondta.

Szóvivője ezután azt állította, hogy tévednek azok, akik Zelenszkij szavait megelőző atomcsapásra való felhívásként értelmezik, és Ukrajna soha nem használna ilyen retorikát.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Александр Вильф / РИА Новости

Kapcsolódó:

Medvegyev: Zelenszkijnek megelőző koponyaműtétre lenne szüksége

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük