KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Négy ATACMS rakétát lőttek le az éjjel a Krím felett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A légvédelmi eszközök négy ATACMS operatív-taktikai rakétát semmisítettek meg a Krím felett, amelyeket az ukrán fegyveres erők lőttek ki – közölte az orosz védelmi minisztérium közleményére hivatkozva a RIA Novosztyi.

„Az elmúlt éjszaka folyamán meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete arra, hogy amerikai ATACMS operatív-taktikai rakétákkal terrortámadást hajtson végre az Orosz Föderáció területén lévő létesítmények ellen”

– közölte a minisztérium.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő előző nap arra figyelmeztetett, hogy a Krím elleni bármilyen támadást megsemmisítő válaszlépés követ. A diplomata megjegyezte, hogy Kijev és nyugati urai a Győzelem napja előtt újabb terrortámadásokat terveznek oroszországi létesítmények ellen, elsősorban propaganda jelleggel.

Április végén Tony Radakin brit vezérkari főnök, admirális a Financial Timesnak adott interjújában bizakodását fejezte ki annak kapcsán, hogy az ukrán erők nagy hatótávolságú fegyvereket, köztük az Egyesült Államoktól kapott ATACMS rakétákat is bevetnének orosz területek elleni katonai csapások esetén. Washington az Oroszországhoz került Krímet, a DNR, LNR, Herszon és Zaporizzsja területeket „szuverén ukrán területnek” tekinti, amelyen belül az AFU (az ukrán haderő) ATACMS műveleti-taktikai rakétákat használhat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: ATACMS föld-föld rakéták /Fotó: © Censor

Ez is érdekelheti:  MP fölszólította a köztévét, hogy élő adást biztosítsanak egyedül neki, vagy forradalom

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük