KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Szörnyű dolgot fedeztek fel Hitler főhadiszállásán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Öt ember maradványaira, köztük egy újszülött csecsemőjére bukkantak kutatók az ásatások során Hermann Göring házában, Adolf Hitler egykori lengyelországi főhadiszállásának területén – írja a Der Spiegel magazin.

A felfedezést német és lengyel régészek egy csoportja tette a „Wolfshanze” („Farkasverem” – a szerk.) – Hitler főhadiszállása és a német hadsereg parancsnoki komplexuma – területén, amely a mai Lengyelország északi részén, Warmińsko-Mazurskie vajdaságban található. Itt volt Göring birodalmi légügyi miniszter főhadiszállása is, amelynek romjainak vizsgálata során végtagok nélküli maradványokat fedeztek fel.

„Teljesen megdöbbentünk” – mondta Octavian Bartoszewski, az egyik kutató.

A cikk szerint Göring házáról azt hitték, hogy korábban már alaposan feltárták, de az egyik régész egy régi fapadló nyomaira lett figyelmes. Amikor a kutatók megkezdték a feltárást, először vízvezetékeket, majd egy emberi koponya töredékét találták meg. Ennek eredményeként öt ember csontvázára bukkantak: három felnőtt, egy tinédzser és egy csecsemőjére. Valamennyiüknek hiányzott a karja és a lába.

Bartoszewski szerint valószínű, hogy a holttesteket a ház építése után temethették el, még az akkor a csöveket fektető építők. Valószínűleg ők bukkanhattak rá először a maradványokra de az is elképzelhető, hogy azokat a második világháború befejezése után temették el.

A lengyel ügyészség megkezdte az ügyben a vizsgálatot, eredmény későbbre várható.

A Farkasverem egy több mint nyolcvan bunkerből és erődített épületből álló komplexum volt az erdőben, amely egy 250 hektáros védett területen helyezkedett el, és szögesdrótkerítéssel, aknamezőkkel, valamint megfigyelőtornyokkal, géppuska- és légvédelmi állásokkal volt körülvéve. A német csapatok 1945 januárjában hagyták el a területet, miután a bunkereket felrobbantották, amikor az előrenyomuló Vörös Hadsereg közeledett.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Oktavian Bartoszewski kutató (balról a 2.) és munkatársai a Göring egykori házában végzett ásatások során / Fotó: Spiegel

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Amit Csíksomlyóról és a búcsúról tudni érdemes...

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük