KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vitályos Eszter: több ezer bölcsődei férőhely építése zajlik jelenleg is az országban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Fotó: BOON / Vajda János

Magyarország kormánya a nemzetet a családokon keresztül látja, és büszke arra, hogy ma már több mint 30 támogatási forma és intézkedés segíti a magyar családokat – közölte a kormányszóvivő pénteken az MTI-vel.

Vitályos Eszter a tiszalúci bölcsőde átadásán kiemelte, hogy a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt majdnem másfél évtizedben jelentős mértékben nőtt, ez hozzájárult a munka és a magánélet közötti kiegyensúlyozott kapcsolat megteremtéséhez. Hozzátette: a munka és a család a 2010 utáni Magyarországon már nem ellentétes fogalmak, és arra is emlékeztetett, hogy a férőhelyek száma már meghaladta a 65 ezret, ami duplája a 2010-es 32 ezernek. Csak az elmúlt egy évben több mint 4700, vagyis majdnem 5000 új férőhely jött létre. A kapacitásbővítés és fejlesztés továbbra is folyamatos, több ezer férőhely építése zajlik jelenleg is az országban – tette hozzá.

Fotó: BOON / Vajda János

A közlemény szerint Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen hangsúlyozta, hogy a munka világába visszatérni akaró szülők számára komoly segítség a bölcsődei ellátás, amely a fiatal családok helyben maradását is erősíti.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a vármegyében 2024-ben két és félszer több bölcsődei ellátást biztosító férőhely áll rendelkezésre mintegy ötször annyi településen”

– fogalmazott.

Az új, 24 férőhelyes bölcsőde ünnepélyes átadásán az államtitkár kiemelte: míg 2010-ben 32 500 bölcsődei férőhely volt Magyarországon, ma már 65 722 van, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei férőhelyek száma a 2010-es 1422-ről 3698-ra nőtt, a bölcsődével rendelkező települések száma pedig a 2010-es 22-ről ötszörösére, 109-re emelkedett a vármegyében.

Koncz Zsófia elmondta, hogy a választókerületében jelenleg 9 településen zajlik bölcsődefejlesztés, mellyel a kormány jelentős segítséget ad az ott élő családoknak. A képviselő megköszönte a kormány 270 millió forintos támogatását. Az új bölcsődében négy kisgyermeknevelő és egy dajka várja az 5000 fős település bölcsődéseit – tették hozzá.

Ez is érdekelheti:  Meglepő jövőképet jósol a New York Times Trump visszatérésének esetére: Orbán Viktor főszerepben

Az átadó ünnepségen beszédet mondott Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere és Csordás László alpolgármester. A településvezető nagy örömnek nevezte, hogy az új bölcsődék megnyitásával szeptembertől 24 tiszalúci édesanya kap lehetőséget visszatérni a munka világába, és 24 kisgyermek részesülhet a legkorszerűbb ellátásban. Tiszalúc alpolgármestere kiemelte: új bölcsőde korszerű kialakítása óriási előnyt jelent, hiszen az önkormányzat fenntarthatóan és költséghatékonyan működtethető. Egy ilyen beruházás is erősíti a nagyközség térségben betöltött meghatározó szerepét – olvasható a közleményben.

 

Kiemelt kép: BOON / Vajda János

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük