KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Négy frontszakaszról számolt be előretörésről az orosz védelmi minisztérium

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Négy frontszakaszon foglalt el kedvezőbb állásokat az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán, miközben 16 ukrán rohamot és ellenrohamot vert vissza – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek több mint 1200 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan. A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egy Blanovne nevű katonai olajtárolót, egy SZ-300PT típusú légvédelmi rakétarendszer egy radarját, két indítóállását, egy német IRIS-T légvédelmi rakétarendszer indítóállását, két harckocsit – az egyikük egy Abrams volt -, két gyalogsági harcjárművet, két páncélozott harcjárművet, egy amerikai M113-as páncélozott szállítójárművet, egy amerikai M109-es Paladin, egy cseh DANA M2-es és egy lengyel Krab önjáró, valamint három amerikai M777-es és egy M198-as vontatott tarackot, három francia gyártmányú HAMMER légibombát, továbbá 40 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek pénteken ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Zaporizzsja megyei Tokmakban amerikai GPS-irányítású M982-es Excalibur tüzérségi lövedék talált el egy négyemeletes lakóházat, a romok alól hat embert mentettek ki.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy „megsemmisített” egy diverzánst, aki Litvániából érkezett Oroszországba, hogy az ukrán katonai hírszerzés (GUR) megbízásából katonai létesítmények ellen terrorcselekményeket hajtson végre. A tájékoztatás szerint az orosz állampolgárságú, Litvániában kiképzett férfi, aki egy ukrán terrorszervezet tagja volt, arra készült, hogy felrobbantson egy üzemanyag-terminált a leningrádi régióban. Az őrizetbe vételi kísérletnek fegyveresen ellenállt. A helyszínen a hatóságok fegyvert, egy robbanószerkezetet és kommunikációs eszközöket foglalt le. Az FSZB szerint a kapcsolattartójával egyebek között arról levelezett, hogy a Baltikumban mindent el kell pusztítani, ami orosz.

Ez is érdekelheti:  Példátlan támadás történt tegnap este Szevasztopol és a Krím ellen

Az orosz belügyminisztérium pénteken körözést adott ki Olekszandr Litvinyenko, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára, Olekszandr Slapak volt ukrán pénzügyminiszter, Sztepan Kubiv, az ukrán jegybank volt elnöke ellen és Valentyin Nalivajcsenko, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) volt vezetője ellen.

 

Kiemelt képen: orosz katonák biztosítják a sorozatvető pozícióját / Fotó: Sputnik/Stanislav Krasilnikov

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük