KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Magyarországra küldené a migránsokat Macron EP-listavezetője (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az európai választási kampány felgyorsult. Jordan Bardella, a jobboldali Nemzeti Összefogás listavezetője és Valérie Hayer, az Emmanuel Macron fémjelezte Reneszánsz párt listavezetője közel két órán keresztül vitázott csütörtökön a francia BFMTV-n. A vitában többek között szóba került az ukrajnai háború, valamint a bevándorlás kérdése is.

Utóbbi témával kapcsolatban Hayer szóba hozta Magyarországot és más közép-európai országokat is. Szerinte „más országoknak is ki kell venniük a részüket” [a szolidaritási mechanizmusból]. „Miért mindig szisztematikusan Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket?” – tette fel a kérdést, majd úgy folytatta: „Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak ? A románoknak ? A lengyeleknek ? (…) Ez lenne a szolidaritás” – fogalmazott.

Hayernek nem ez volt az első olyan alkalma, amikor Magyarországgal kapcsolatban tett felháborító kijelentéseket. Januárba, rögtön azután, hogy frakcióvezetővé választották, kijelentette, hogy az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek az Alternatíva Németországnak pártot (AfD), a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot és Orbán Viktort tartja. Később pedig arról is beszélt, hogy az európai döntéshozatalban el kell törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon „visszaélni” a magyar miniszterelnök.

Mandiner

Kiemelt képen: Valérie Hayer 2024. május 2-án (Miguel MEDINA / AFP)

Ez is érdekelheti:  Az EU a „hadigazdaság” irányába mozdul

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük