KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Negatív érzelemkeltés a baloldalon és pozitív a jobboldalon

Két meghatározó politikai erő van a mai Magyarországon és mindkettő az érzelmekkel operál. Az érzelmi ráhatással gyűjti táborát a kormányoldal, amit jobboldalinak mondunk, de ugyanúgy az ellenzéki baloldal is az érzelmekre akar hatni.

Óriási különbség van azonban az érzelmi ráhatásban, mert amíg Orbán Viktor a pozitív, sőt nemes érzelmekre, mint Istenszeretet, hazaszeretet, addig a baloldal egyértelműen a negatív érzelmekre hat és nem is finom módszerekkel, hanem uszítással. Ez a legfőbb fegyvere, az uszítás, az emberi irigységre az alantas ösztönökre való hatás. Mit hallunk napról napra a két oldal kommunikációjában?

A jobboldali kormány meghirdette az Isten, haza, család hármasát és ezeken a területeken hat azokra a pozitív érzelmekre, amit nemes érzelmeknek is nevezhetünk. Akikben ezek az érzelmek benne vannak, válaszolnak rá és támogatják, megszavazzák, hatalomban tartják ezt a kormányt immár három egymást követő ciklusban és fogják a következőkben is.

De mi a baloldal hívószava?

Csupán az O1G, e nemes programot meghirdető kormányfő elleni gyűlöletkeltés. Aztán ott van még a lőrincezés, ami megint csak az uszítás, gyűlöletkeltés és a legrosszabb érzelemre hatás, az irigységre. Akiben benne van az irigység, ott nyert ügye van a baloldalnak, mert beáll, a csaholók közé gyűlölködik, irigykedik és rájuk szavaz. Meg sem hallja a jobboldal hívószavait, a nemes érzelmek náluk nem váltanak ki semmilyen hatást.

Isten, haza, család náluk falra hányt borsó, nem keltenek bennük visszhangot ezek a szavak, vagy, mert nincs bennük ilyen érzelem, vagy, mert jobban szeretnek hallgatni az uszító szövegekre, elhiszik politikusaik és médiájuk szavait, akik kiforgatják a szavak értelmét, akik elhitetik velük, hogy lop, lop, lop. Mást meg sem hallanak. Ez az oka annak, hogy több mint 40 % szavaz a régi elvtársakra, akik hazudtak reggel, délben meg este, már a 40-es évektől.

A baloldali propaganda mindig nagyon erős volt és az maradt a mai napig, mert a negatív érzelmekre hatott. Gyűlöljük a gazdagokat, vegyünk el tőlük mindent, osszuk szét magunk között és legyen egyenlőség. Csakhogy ahogy mondják, a baloldal mindig kifogy a más pénzéből és ekkor van a baj. Ezt láthattuk 2006-ban, amikor kiárusították a nemzeti vagyont, és eladósították az országot. Ezt látjuk a baloldal vezette fővárosban is, adjuk el a Városházát, sírjunk, hogy a Fidesz nem ad elég pénzt, holott már a Krőzus kincsét elköltöttük a sok tanácsadóra, pártközeli funkcionáriusokra. Toljunk mindent a Fideszre, uszítsunk ellenük, nehogy meghallják az emberek a nemes hívószavakat.

Ez is érdekelheti:  Újabb megrendezett jelenet a kijevi gyermekkórházat ért csapás után készült videó?

A jobboldal olyan nemes érzelmekre hat, mint az Istenszeretet és hazaszeretet, a határon túlra szakadt magyarok iránti együttérzés és segíteni akarás valamint a hagyományos családok megtartása. Meghallja ezt az a 40 akárhány % ember? Dehogy hallja, különben nem szavazna a régi elvtársak utódaira. Ki talált ki ettől nemesebbet az egész világon? A keresztény kultúra megőrzése, a Szent István-i keresztény értékek életben tartása, a hagyományos család (ebben a szivárványos világban!) a férfi és nő közötti szövetség a házasság szentségének megőrzése, ahol az apa férfi az anya nő maradhat. Ami egyébként korunk szégyene, hogy rögzíteni kell! De olyan erős a „Család az család” a homoszexuális (és homoszexualitás „Legyél homoszexuális”) házasság propagálása, és egyáltalán ennek a természetellenes kapcsolatnak a reklámozása, így kénytelen volt a kormány a világon, egyedülálló módon rögzíteni. Azóta már úgy hírlik, vannak követők.

Mi lehet a hazaszeretetnél erősebb pozitív érzelem, amit a jobboldal minden területen támogat, Brüsszelben harcosan védelmez a globalista törekvések ellenében. Ezzel szemben a baloldal az Európai Egyesült Államok globalista kártékony eszményét támogatja, mely az ország szuverenitása elleni támadás, és hadat üzen a hazaszeretetnek. Kinek jutott eszébe eddig, hogy a határt védje a muszlim hadak ellenében, mely az európai keresztény kultúrát veszélyezteti? Azóta már ebben is vannak követők. A baloldal persze ebből is gyűlöletbeszédet fabrikált, kiforgatva eredeti nemes szándékából. Aztán kinek jutott eszébe eddig, hogy a határon túli magyarokat támogassa, hogy állampolgárságot adjon nekik? Ez a cselekmény is pozitív érzelmet kelt, ám a baloldal ezzel szemben Gyurcsány vezényletével a kettős állampolgárság ellen kampányolt, a határon túlra szakadt magyarjaink ellen uszított. És bejött neki, az istenadta nép nem ment el szavazni sem, hatott rá a negatív érzelem, az egzisztenciális féltés, az uszítás, az irigység akkor is bejött.

Ha az ellenzék győzne, megint sikerülne a negatív alacsonyrendű érzelmekre hatni, az irigységet előhozni a mélyből. Sajnos, a baloldali véleménybuborékra nem tudunk hatni, ahol pedig sok jóhiszemű embert is félrevezetnek, elvégre szólásszabadság van nálunk valóban. Ellentétben a nyugati régi demokráciákkal, ahol a liberális diktatúra gátolja azt. A sötét kép festésében szakemberek dolgoznak a másik oldalon, akik a lop, lop, lop mellett a szegénység, szegénység, szegénység negatív képét is szuggerálják folyamatosan, mellette a katasztrofális egészségügy és oktatás hamis képét is festik. Ebben van egy pozitív érzelem a szegények iránti részvétkeltés, csakhogy hamis a baba. Hamis statisztikákat közölnek, a valódit elhallgatják, hogy több mint 1 millióan jöttek ki az utóbbi években a nehéz helyzetből, hogy a wellness szállodák és a plázák parkolói tömve vannak, hogy mindenhol új kocsik száguldanak az utakon. Ebben benne van korunk liberális eszménye a jóemberkedés, meg a szocialista egyenlőség hamis ideája is. Ezen a területen is sikerül uszítani, mindenről negatív képet festeni, amit csak hazugság árán tudnak elérni, de sajnos sikerül az emberekre hatniuk.

Ez is érdekelheti:  Szétlőttek egy brit zsoldosokkal és rakétákkal teli raktárat Odessza közelében

Sokszor van egy hamis nosztalgia is a Kádár rendszer iránt, amikor a jó elvtárs volt a menő. Ez esetben rövid az emlékezet, a kegyetlenkedéseket elfelejtik, vagy csak a szépre akarnak emlékezni, mert akkor voltak fiatalok. Így a diktatúrát most pozitív színben tüntetik fel, sőt az igazságot ellentétébe fordítják át, a mai diktatúrázással. Híveikkel el is hitetik, hogy most élnek diktatúrában. A negatív kommunikáció a mostani helyzetet festi le rossznak, és akkor még nem beszéltünk az ellenzék pünkösdi királyáról, aki élen jár ebben, sőt a Covidban elhunyt Fidesz nyugdíjasok halálával kampányol.

A Fidesz jóléti intézkedései mellett, jó, ha ráerősít a pozitív érzelmekre, amely egyébként is sajátja. Valóságos felvilágosító munkát kellene végezni, ami a sötét baloldalra is fényt vihet. Kérdés, hogy mindez hogyan érhető el, hiszen a baloldal be van zárva saját sötétségébe és nem hajlandó fényt beengedni.

„Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő fény sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!” (Mt6,23)

Pók Katalin / Hungary First

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük