KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

NBC News: Oroszország heteken belül megnyerheti a háborút

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden vezető tanácsadói szerdán egy zártkörű megbeszélésen egyértelműen közölték a képviselőház vezetőivel, hogy amennyiben a kongresszus nem biztosítja a következő napokban a további katonai támogatást Ukrajna részére, Oroszország heteken – legjobb esetben hónapokon – belül megnyerheti a háborút – számol be az NBC News.

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó és Avril Haines, a nemzeti hírszerzés igazgatója sz információt kiadó személyek szerint azt mondta a törvényhozóknak, hogy Ukrajna bizonyos légvédelmi és tüzérségi képességei a következő hetekben elfogynak.

Az információk szerint a Fehér Házban tartott szerdai megbeszélésen Sullivan és Haines ismertette a kongresszusi vezetőkkel azt az időkeretet, amikorra Ukrajna kifogy a kulcsfontosságú katonai erőforrásaiból, és részletesen értékelték a pillanatnyi harctéri helyzetet is.

Sullivan és Haines annak a véleményüknek adtak hangot, hogy az amerikai támogatások elmaradásának nagyon komoly hatásai lennének az Egyesült Államoknak a szövetségeseivel fennálló kapcsolataiban. Olyan országok, mint Japán, vagy Dél-Korea újragondolnák a jelenlegi kapcsolataikat az USA-val. A mondandójuk lényege azonban abban állt, hogy egy orosz győzelem – pusztán csak azért, mert az Egyesült Államok nem tudott segíteni – nagy visszhangot keltene a világban.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Ukrajna, az Egyesült Államok és a District of Columbia zászlói együtt lobognak a Pennsylvania Avenue-n a Capitolium közelében, 2022. március 5. © AP / J. Scott Applewhite

Ez is érdekelheti:  Összecsaptak Macron rendőrei és a francia gazdák (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük