ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

NATO tábornok: nyugati módon harcoló ukrán dandárokat kell létrehozni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A NATO-tagországoknak öt ukrán dandárt kell alakítaniuk, hogy Oroszország ellen harcoljanak Ukrajna területén – nyilatkozta a CNN-nek Mike Repass, az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnokságának volt vezetője.

A katonai vezető megjegyezte: az észak-atlanti szövetség arra a következtetésre jutott, hogy önmagában Kijev fegyverrel és lőszerekkel való ellátása nem lesz elegendő ahhoz, hogy megakadályozzák az Ukrajna területén zajló orosz különleges műveletet.

„Szükséges, hogy az Egyesült Államok, Franciaország, Lengyelország, Nagy-Britannia és Németország létrehozzon egy ukrán katonai egységet, amely egy dandárral egyenértékű. Ezek az országok elegendő katonai potenciállal rendelkeznek ahhoz, hogy saját bázisaikon képesek legyenek ukrán katonai egységeket létrehozni, felszerelni és kiképezni”

– mondta Repass.

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők így létrehozott alakulatai „nyugati módon harcolhatnak majd”, hiszen NATO-kompatibilis harckocsikkal, légi tűztámogató és légvédelmi rendszerekkel rendelkeznek majd.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / Wojtek RADWANSKI 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: