ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nagyon dolgoznak Magyarország EU-s elnökségének megakadályozásán az EP-ben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Magyarország nem tekinthető működő demokráciának” – hangoztatta Gwendoline Delbos-Corfield.

Példátlan módon az Európai Parlament megkérdőjelezi, hogy a jövő héten szavazásra kerülő új határozattervezet szerint Magyarország vállalhatja-e jövőre az EU soros elnökségét, írja az EUobserver. A parlament „megkérdőjelezi, hogy Magyarország hogyan képes 2024-ben hitelesen teljesíteni ezt a feladatot, tekintettel az uniós jog és az uniós szerződés 2. cikkében foglalt értékek, valamint az őszinte együttműködés elvének be nem tartására” – áll a határozattervezetben. Az állásfoglalásról várhatóan jövő csütörtökön (június 1-jén) szavaznak.

„Ha Magyarország nem tesz intézkedéseket a jogállamiság javítása érdekében, akkor szerintem alkalmatlanok arra, hogy 2024-ben az EU soros elnökségét betöltsék”

– mondta Malin Björk, baloldali svéd EP-képviselő, az állásfoglalást támogató törvényhozók egyike.

„Ha a Tanács nem tesz lépéseket annak érdekében, hogy ezt világossá tegye, azt szeretném, ha mi az EP-ben határozottan lépnénk. Ez különböző dolgokat jelenthet, például a jogalkotási tárgyalások felfüggesztését, vagy azt, hogy nem hívjuk meg a magyar minisztereket a bizottsági munkára és az ülésekre”

– mondta Björk arról, hogy milyen intézkedéseket tehetne a parlament.

Magyarország 2024 júliusában veszi át hat hónapra a Tanács soros elnökségét. „Ez lesz az első alkalom, hogy egy olyan tagállam veszi át a Tanács soros elnökségét, amely a 7. cikk szerinti eljárás alatt áll” – mondta Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő, aki a 7. cikk szerinti eljárás kulcsfontosságú törvényhozója Magyarországgal kapcsolatban, és támogatja az állásfoglalást.

Komolyan aggódunk amiatt, hogy a magyar kormány képes-e vezetni az EU Tanácsának elnökségét és betartani az európai értékeket, amíg Magyarország nem tekinthető működő demokráciának” 

– tette hozzá.

Mandiner

Kiemelt kép: Budapest, 2021. október 1.
Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselő, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetője sajtótájékoztatót tart az EP budapesti irodájában 2021. október 1-jén.
MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó:

Gwendoline Delbos-Corfield alkalmatlanná vált az EP magyarországi jelentéstevői posztjára

One thought on “Nagyon dolgoznak Magyarország EU-s elnökségének megakadályozásán az EP-ben

  1. Nem dolgoznak eléggé intenzíven !
    A fő céljuk, hogy az EU 27 fős mezőnyét 26 főre csökkentsék?
    Arccal a HUXIT felé ?? Hajrá, hajrá !

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: