TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gwendoline Delbos-Corfield alkalmatlanná vált az EP magyarországi jelentéstevői posztjára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti európai parlamenti (EP-) képviselő Magyarországot érintő példátlanul durva, botrányos kijelentése miatt alkalmatlanná vált az EP magyarországi jelentéstevői posztjára – jelentette ki Gál Kinga és Deutsch Tamás, a Fidesz két EP-képviselője csütörtökön a Roberta Metsolának, az EP elnökének írt közös levelében.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke és Deutsch Tamás, a képviselőcsoport vezetője az MTI-hez is eljuttatott levélben emlékeztettek arra: Gwendoline Delbos-Corfield kedden, a Budapest és Brüsszel önkormányzata által szervezett Városok a jogállamiságért című brüsszeli konferencián sajtóbeszámolók szerint nem kevesebbet állított, minthogy „a magyar kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak”.

A konferencián Gwendoline Delbos-Corfield egyebek mellett úgy fogalmazott: „ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. (.) Először is azért, mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. (.) Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak”.

Gál Kinga és Deutsch Tamás azt írta: az Európai Parlament Magyarországgal kapcsolatos állásfoglalásaiban már eddig is számtalan példa áll rendelkezésre az ideológiailag elfogult, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő rágalmakra és hazugságokra.

„Mindeddig példátlan és a politika játékszabályain messze túlmutató diplomáciai és biztonságpolitikai botrány egy NATO- és EU-tagországról nyilvános eseményen azt a rágalmat, hazugságot állítani, hogy az egy háborút folytató ország számára szivárogtat. Ennél gyalázatosabb vérvád nem fogalmazható meg a közéletben” – fogalmaztak, majd hozzátették: az esetet tovább súlyosbítja, hogy a konferencia másnapján az érintett maga volt kénytelen elismerni, hogy valótlan kijelentést tett.

A levélírók szerint a fenti eset egy olyan „kirívóan otromba rágalom és a politikai dilettantizmus eklatáns példája”, mely nem maradhat következmények nélkül. Az Európai Parlament többé nem lehet egy következmények nélküli intézmény – húzták alá.

Ez is érdekelheti:  Orosz külügy: Az USA és az Egyesült Királyság terrorcselekményekre bujtogatja Kijevet

„Tekintettel arra, hogy Delbos-Corfield botrányos kijelentésével nyilvánvalóan méltatlanná és alkalmatlanná vált az EP magyarországi jelentéstevői posztjára, kezdeményezzük a képviselő azonnali hatállyal történő leváltását a tisztségről” – írták levelükben a magyar EP-képviselők.

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük