Nagykoalíciós bosszú az elszámoltatás miatt – Leváltották Novák Elődöt az albizottság éléről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kormánypártok obstrukciós zsarolással érték el ma, hogy a Kulturális és sajtóbizottság ellenőrző albizottságának jobbikos elnökét leváltsa a főbizottság, miután Novák Előd Alföldi Róbert, Such György és más magukfajták elszámoltatását szorgalmazta rendszeresen. Őfelsége ellenzékének az LMP-s Karácsony Gergelyt választotta a Fidesz és az MSZP karöltve.

Aki nem bújik meg csendben ellenzékben, attól megvonják a tisztségeket. Konkrét indokuk nem volt, csak az hogy „Novák Előddel nem lehet együtt dolgozni”. Mandur László MSZP-s képviselő szerint az elnök dönt a napirendről, ezért nem működött az albizottság. Valójában az elnök csak javaslatot tehet a napirendre, amit a többség megváltoztathat. Az viszont valóban sértette az álláshalmozó politikusok érdekeit, hogy Novák Előd rendre nem a plenáris üléssel egy időben hívta össze az albizottságot, hanem mindig külön napra. Mandur abban is tévedett, hogy az ellenőrző albizottság nem folytathat vizsgálati tevékenységet, hiszen az ügyrendi bizottság e ciklusban hozott első állásfoglalásában ez áll: „Az Országgyűlés bizottságai – kizáró jogszabályi rendelkezés hiányában – külön országgyűlési döntés nélkül is jogosultak vizsgálati tevékenységet folytatni.”

Most Karácsony Gergely, aki a Budapesti Corvinus Egyetem főállású oktatója, az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese, bizottsági alelnök, s két albizottságnak is tagja, egy elnöki tisztséget is vállalt, hogy ő majd megszervezi az ellenőrző munkát. 2004 és 2008 között még többre volt képes: Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatala politikai államtitkárságának tanácsadójaként 18,2 millió forintos összeget kasszírozott be a Social Report Bt.-n keresztül, méghozzá „a magyar közélet politikai relevanciával bíró jelenségeinek figyelemmel kíséréséért a sajtóban és a médiában”. Az efféle lapszemlékért közpénzből kifizetett tízmilliók ügyét is vizsgálhatná az albizottság, ha nem épp egy érintett személy elnökölné. Karácsony utolsó megbízása a 2008-as kormányválság kezelésével kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátása volt, amiért másfél millió forint ütötte a markát Gyurcsányéktól.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

2 thoughts on “Nagykoalíciós bosszú az elszámoltatás miatt – Leváltották Novák Elődöt az albizottság éléről

  1. Erre már csak olyan ordenáré kommenteket lehetne írni, mint pl.: „A ROHADT Q. A.-t AZ EGÉSZ BUZIPÁRTI, ZSIDÓBÉRENC BANDÁNAK!” (vagy hasonlók), de hát kultúrember ilyet mégsem írhat, úgyhogy: — NO KOMMENT!

    1. Azok a közszereplők, akik tevékenységükkel kimerítik a hazaárulás cselekményét – régi (ősi) magyar igazságszolgáltatásként „lófarkához kötve” ki kell toloncolni az országból (már azt, ami megmarad belőle!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük