KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nagybányai Horthy Miklós kormányzóvá választásának 101. Évfordulóján

Nagybányai Horthy Miklós kormányzóvá választásának 101. évfordulóján

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

-1920. március 1.-

„Én, Horthy Miklós, Magyarország megválasztott kormányzója, esküszöm az élő Istenre, hogy Magyarországhoz hű leszek, törvényeit, régi jó és helybenhagyott szokásait megtartom és másokkal is megtartatom, függetlenségét és területét megvédem, kormányzói tisztemet az alkotmány értelmében a Nemzetgyűléssel egyetértésben a felelős minisztérium útján gyakorlom, és mindent megteszek, amit az ország javára és dicsőségére igazságosan megtehetek. Isten engem úgy segéljen!”

Horthy Miklós, 1920. március 1-én, 12.h 45 perckor tette le esküjét a Nemzetgyűlés előtt, hogy 1944. október közepéig kormányozza az országot. A Közel négyszáz esztendős török és Habsburg függőség után, egy szabad Magyarországot.

A Tisza partjáról indult el a „szegedi gondolat” és Szegedről indult meg egykoron a Nemzeti Hadsereg élén Horthy fővezér. Szeged városából, ahol még ma is csak halkan lehet kiejteni Horthy Miklós nevét.

A jó és törekvő ember ezen – napi politikától függetlenül is -elgondolkodik, és hitem szerint az én esetleges elfogultságomat félretéve, önnön maga válaszolja meg a kérdést.

Hiszem és tudom, hogy vitéz nagybányai Horthy Miklós történelmi szerepéről, rövidesen a nagypolitikában is részrehajlás nélkül és objektívan beszélhetünk!

Mert egyszer minden és mindenki a helyére kerül…

Elkerülhetetlenül.

Zetényi-Csukás Ferenc

*

  1. március 1-én a szegediek egy kis csoportja, 18h-kor hajt fejet Horthy Miklós kormányzóvá választására emlékezve, az egykori Nemzeti Hadsereg főparancsnokságának épülete előtt. Ha úgy érzed, hogy ott a helyed, találkozni fogsz a bajtársaimmal és velem.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A magyar hősök napja... kivételekkel...

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük