Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Na, így születnek a legendák: Szegény Zelenszkijt többször is ki akarták lőni az oroszok, de az amerikaiak résen voltak…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A CIA igazgatója az ukrajnai konfliktus előtt titokban Kijevbe látogatott. Bill Burns állítólag figyelmeztette Zelenszkijt, hogy meggyilkolhatják.

Bill Burns, a CIA vezetője állítólag 2022 januárjában, egy hónappal a Kijev elleni orosz offenzíva megkezdése előtt titokban látogatást tett Ukrajnában, és közölte Volodimir Zelenszkij elnökkel, hogy Moszkva merényletet tervez ellene.

Burns és Zelenszkij titkos találkozójáról Chris Whipple írónak, a Joe Biden elnökségéről szóló, hamarosan megjelenő könyvében lesz szó – írta hétfőn Business Insider.

Az utazásra akkor került sor, amikor az ukrán elnök nyilvánosan elutasította az Egyesült Államok azon állításait, hogy Oroszország meg akarja támadni Ukrajnát.

Whipple a „The Fight of His Life: Inside Joe Biden’s White House” című könyvébe azt írja, hogy Biden utasította az amerikai kémfőnököt, hogy „ossza meg az orosz összeesküvés pontos részleteit” Zelenszkijjel.

Zelenszkij nem akarta elhinni az amerikai hírszerzés információit az orosz offenzívára vonatkozóan, viszont az az állítás megdöbbentette, hogy személye ellen akarnak az oroszok merényletet végrehajtani.

A merényletről szóló állítás nyilvánvalóan hamis volt, hiszen egyetlen megerősített információ sincs arról, hogy az oroszok tervezték volna Zelenszkij likvidálását, pedig ezt több alkalommal is megkísérelhették volna, például, amikor már egyre többször kimerészkedett a búvóhelyéről és olyan helyekre is ellátogatott, mint Bucha, vagy éppen legutóbb Bahmut, mely helyszínek igencsak közel voltak a látogatás pillanatában a frontvonalhoz.

Whipple azt állította, hogy az amerikai hírszerzés olyan részletes volt, hogy segített az ukrán biztonsági erőknek meghiúsítani a Zelenszkij meggyilkolására irányuló két orosz kísérletet.

Persze, hogy jobban fokozzák az ukrán mesemondó tisztviselők a feszültséget, több mint egy tucat Zelenszkij elleni merényletről mesélnek – legalábbis a Bussiness Insider ezt írta.

Dmitrij Peszkov, a Kreml sajtótitkára cáfolta azokat az áprilisi sajtóértesüléseket, amelyek szerint Moszkva az ukrán elnök halálát akarta volna, hozzátéve, hogy a “rendszerváltás” nem szerepel az orosz hadművelet céljai között.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Az amerikai CIA igazgatója, Bill Burns tavaly júniusban Washingtonba érkezik a Capitoliumba a szenátusi meghallgatásra. © Getty Images / Drew Angerer 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: