A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkvába érkezett Hszi Csin-ping kínai elnök

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn háromnapos állami látogatásra Moszkvába érkezett, hogy találkozzon orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal. A csúcstalálkozó során a két fél megvitatja az energetikai és a katonai szférában való stratégiai együttműködést, valamint az ukrajnai konfliktust.

Hszi a vnukovói repülőtéren szállt le. A nap folyamán a tervek szerint informális vacsorát tart Putyinnal, amelyen a „legfontosabb, kulcsfontosságú és érzékeny kérdésekről lesz szó, amelyek a két ország kapcsolatát érintik” – közölte Putyin titkára, Jurij Uzsakov.

A megbeszélések fő fordulójára azonban kedden kerül sor, amikor a kínai vezető várhatóan Mihail Misin orosz miniszterelnökkel is találkozik. Később az orosz és a kínai delegáció kibővített formában tárgyal majd.

Moszkva és Peking összesen tucatnyi, a kétoldalú együttműködést felvázoló dokumentumot ír alá, köztük két nagy jelentőségű közösnyilatkozatot.

Orosz tisztviselők korábban azt mondták, hogy a történelmi látogatás, amely egy olyan időszakban történik, amikor Moszkva és Peking kapcsolatai minden idők legmagasabb szintjén vannak, új lendületet adhat a kétoldalú kapcsolatoknak.

Az ukrajnai konfliktus várhatóan nagy szerepet kap a napirenden. Kína nem ítélte el Moszkva katonai műveletét a szomszédos országban, és nem vett részt a nyugati szankciókban sem, miközben többször felszólított a konfliktus békés rendezésére.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: