KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyelország cáfolja, nagykövetének kijelentését az oroszokkal való konfliktusról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A franciaországi Lengyel Nagykövetség szerint félreértelmezték a nagykövet szavait

A franciaországi lengyel nagykövetség cáfolta nagykövetének szavait arról, hogy Varsó kész lenne az Oroszországgal való konfliktus részesévé válni, ha Kijev vereséget szenved.
Korábban Jan Emeric Rosciszewski párizsi lengyel nagykövet az LCI csatornán azt mondta, hogy ha Ukrajna nem tudja „megvédeni függetlenségét”, akkor Lengyelországnak be kell kapcsolódnia a konfliktusba.

Lengyel nagykövet: belépünk a háborúba, ha Ukrajna nem tudja megvédeni magát

„A Rosciszewski nagykövet által az LCI francia csatornának idén március 18-án adott interjú kapcsán felmerülő kommentárokkal kapcsolatban megjegyezzük, hogy azt egyes médiumokban a kontextusból kiragadva értelmezték” – közölte a diplomáciai képviselet.

A nagykövetség állítása szerint az újságíróval folytatott 30 perces beszélgetés során Roscsevszkij ragaszkodott a Kijevnek nyújtott szövetségesi segítségnyújtáshoz.

A diplomáciai képviselet szerint a teljes beszélgetés végighallgatása egyértelművé teszi, hogy állítólag nem ígérik Lengyelország közvetlen bevonását a konfliktusba, csupán arra figyelmeztetnek, hogy milyen következményekkel járna Kijev veresége, különösen a közép-európai országok, a balti államok és Lengyelországra nézve.

A diplomáciai képviselet hozzátette, hogy a tévécsatornával folytatott beszélgetés más részeiben a nagykövet „egyértelműen azt mondja”, hogy Varsó nem áll háborúban, de „mindent megtesz, hogy segítsen Ukrajnának megvédeni magát ebben a konfliktusban”. Emellett a nagykövetség bírálta „a szenzációhajhász kijelentésekre tett kísérleteket”, és azokat „rosszindulatúnak” minősítette.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: © iStock.com / Janusz Bączyński

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: