KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva legitim célpontoknak tekinti a Kijev által használt nyugati műholdakat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Jermakov, a Külügyminisztérium atomsorompó- és fegyverzet-ellenőrzési osztályának igazgatója kijelentette, hogy Oroszországnak joga van legitim célpontnak tekinteni az ukrán csapatok támogatására használt amerikai műholdakat.

A diplomata szerint az alacsony pályán mozgó nyugati műholdak csoportja az Ukrán Fegyveres Erők tisztán harci feladatait látja el az orosz csapatok bevetési helyeinek feltérképezésével és a drónok irányításával. A külügyminisztérium azt is közölte, hogy nincsenek egyeztetett feltételrendszerek az Egyesült Államokkal a biztonságról szóló tárgyalásokhoz, Washington ugyanis továbbra is szállítja a fegyvereket Ukrajnának.

Az ukrán fegyveres erők támogatására használt amerikai műholdak az orosz hadsereg legitim célpontjává válhatnak – mondta Vlagyimir Jermakov, a Külügyminisztérium fegyverzet-ellenőrzési osztályának igazgatója.

„Megerősítjük, hogy egy ilyen kvázi polgári infrastruktúra, ha Oroszország elleni katonai műveletekben használják, logikusan legitim célponttá válhatnak” – idézi a RIA Novosztyi Jermakov szavait.

A diplomata szerint a polgári műholdak ilyen provokatív használata „legalábbis kérdéseket vet fel a Világűr-szerződéssel összefüggésben, amely annak kizárólag békés célú felhasználását engedi és megköveteli, hogy a világközösség elítélje a katonai célú felhasználást”.

Jermakov kifejtette, hogy az ukrán fegyveres erők támogatására alacsony pályán keringő űreszközöket használnak fel. Mint a diplomata rámutatott, ezek segítségével „sajátos, tisztán harci küldetéseket hajtanak végre” az orosz csapatok bevetési helyeinek, mozgási útvonalainak és akcióinak felderítésére, pilóta nélküli légi járművek irányítására, valamint precíziós vezérlésű lőszerek célba juttatására az űrből irányítva.

Közben az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zakharova kijelentette, hogy az Egyesült Államokkal nem lehet egyelőre tárgyalásokat folytatni biztonsági kérdésekről, mivel Washington továbbra is szállítja a fegyverrendszereket Kijevnek.

A diplomata így kommentálta az orosz és az Egyesült Államok kétoldalú tanácsadó bizottsága ülésének az orosz fél részéről történt elhalasztását a stratégiai támadófegyverek csökkentéséről és korlátozásáról szóló szerződés (START) ügyében.

Ez is érdekelheti:  Vicces fiú ez a Scholz, szerinte az oroszok zárták el a gázt

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük