A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz elnöki szóvivő szerint nincs napirenden a Donbassz befogadása Oroszországba

Moszkva: Európának ki kell józanodnia az amerikai bourbontől a kapcsolatok rendezéséhez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Oroszország és Európa közötti kapcsolatok rendezése még lehetséges, de ez csak akkor fog megtörténni, ha az utóbbi “kijózanodik az amerikai bourbontől” és megszabadul az amerikai befolyástól – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szombaton.

“Mindenre van megoldás. Bármilyen konfrontációból, bármilyen nehéz helyzetből mindig van kiút” – mondta Peszkov az orosz médiának.

Az orosz-EU kapcsolatok azonban valószínűleg nem fognak javulni a közeljövőben – ismerte el. Moszkva arra számít, hogy ez csak akkor fog bekövetkezni, ha Európa rájön, hogy saját sorsáért ő, és nem az Egyesült Államok felelős – tette hozzá.

“Amikor az európaiak egy kicsit kijózanodnak az amerikai bourbontől, és amikor végre rájönnek, hogy nekünk egyedül kell gondoskodnunk kontinensünk, Európa, sőt talán Eurázsia sorsáról, akkor ez meg fog történni – ez nem a közeljövő kérdése -, de akkor eljön az idő a kapcsolataink átértékelésére” – jelentette ki Peszkov.

Moszkva és az EU egyébként is feszült viszonya azután került lejtőre, hogy Moszkva február végén nagyszabású katonai offenzívát indított Ukrajnában. Európa új oroszellenes szankciók tömeges hullámával válaszolt a lépésre, amelyek Oroszország pénzügyi és energetikai szektorát vették célba, cenzúrázták a médiát, eltiltották a sportolókat és megszakították az utazási kapcsolatokat.

Moszkva azt követően indított hadműveletet a szomszédos állama ellen, hogy Ukrajna nem hajtotta végre a 2014-ben aláírt minszki megállapodások feltételeit, és Oroszország végül elismerte a donyecki és luganszki köztársaságokat a Donbasszban. A német és francia közvetítéssel létrejött megállapodások célja az volt, hogy rendezze ezen régiók státuszát az ukrán államon belül.

Oroszország most azt követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik a NATO-szövetséghez. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta, hogy a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezte volna.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: