KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: a Nyugat egyetlen lövés nélkül megsemmisült

Miután Oroszország bejelentette, hogy csapatai visszavonulnak az ukrán határ közelében tartott hadgyakorlatokat követően, Moszkva hangsúlyozta, hogy hamisnak bizonyultak azok a jóslatok, amelyek szerint pillanatokra lehet attól, hogy teljes körű inváziót indítson.

Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő kedden egy éles hangvételű nyilatkozatban gúnyolta az amerikai és európai tisztviselők hetek óta hallható állításait, miszerint Moszkva fegyveres erői csak órákra lehetnek attól, hogy csapást mérjenek szomszédjára.

Marija_Zaharova külügyminisztériumi szóvivő_/ Riaa Novoszty

“2022. február 15. úgy fog bevonulni a történelembe, mint a nyugati háborús propaganda kudarcának napja” – írta. Szerinte a Nyugat “megszégyenült és megsemmisült, egyetlen lövés nélkül”.

A moszkvai védelmi minisztérium ugyanakkor bejelentette, hogy az orosz csapatok egy része befejezte az ukrán határhoz közeli Belaruszban tartott hadgyakorlatát, és megkezdi a kivonulást.

Zakharova megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy a Bloomberg amerikai üzleti hírügynökség szombaton meg nem nevezett tisztségviselőkre hivatkozva arról számolt be, hogy már kedden offenzívára kerülhet sor Ukrajna ellen. Az ügynökség arról számolt be, hogy egy esetleges támadás a Donbassz térségében vagy Kijev ellen irányuló provokációval járhat.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan a hétvégén a CNN-nek azt mondta, hogy a “források” és az “összegyűjtött hírszerzési információk” arra utalnak, hogy “bármelyik nap” “jelentős katonai akció kezdődhet”. Közölte, hogy ebbe beletartozik az olimpiai játékok vége előtti időszak is.

A feszültség a közös határon az elmúlt hónapokban fokozódott, és nyugati tisztviselők folyamatosan pánikot keltettet azzal a feltételezéssel, hogy a moszkvai csapatok hamarosan inváziót indíthatnak. A Kreml többször is hangsúlyozta, hogy nincsenek agresszív szándékai, és azzal vádolta az angol nyelvű kiadványokat, hogy tömeges “hisztériát” gerjesztenek.

Moszkva olyan biztonsági garanciákat kért, amelyek korlátoznák a NATO terjeszkedését a határaihoz közelebb, és megakadályoznák, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz. A blokk főtitkára, Jens Stoltenberg azonban kijelentette, hogy Oroszországnak “nincs vétójoga” Kijev csatlakozási törekvéseivel szemben.

Ez is érdekelheti:  Visszaütnének Magyarországnak – de Macron és Meloni egyértelmű üzenetet küldött

Oroszország vezető diplomatája, Szergej Lavrov külügyminiszter hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a NATO és az Egyesült Államok válasza az orosz biztonsági igényekre csalódást okozott, de még mindig van remény a diplomáciai megoldás elérésére. Kedden nem sokkal Zaharova után felszólalva azt állította, hogy a közelgő invázióról szóló nyugati jelentések “információs terrorizmusnak” felelnek meg.

Oroszhírek.huKiemelt képen: orosz T90-es tankok / voennoedelo.com

Kapcsolódó:

https://internetfigyelo.com/lavrov-az-orosz-csapatok-visszavonasa-nem-a-nyugati-hiszteriara-adott-valasz/

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük