KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mintegy 70 ukrán katona adta meg magát Azot vegyi üzemben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szeverodonyecki Azot vegyi üzemben állomásozó mintegy 70 ukrán katona megadta magát – közölte Rodion Mirosnyik, a Luganszki Népköztársaság (LNR) oroszországi nagykövete, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Először is, elég sok (fegyverest) likvidáltak ott, mert elég aktív katonai akciók folytak. Egy részük megpróbált áttörni a Szeverszkij Donyeck irányába, más részüknek sikerült elmenekülnie. Nem sokan estek fogságba, körülbelül 50-70 ember, legalábbis a helyi jelentések szerint. Mások megpróbáltak szétszéledni” – mondta a Szolovjov Live című műsorban.

Szerinte elképzelhető, hogy az ukrán katonák egy része, akik bunkerekben húzódtak meg civileknek álcázva magukat hagyták el a gyárat.

“Nem hiszem, hogy az Azotnál az volt a kérdés, hogy a lehető legtöbb harcost elfogjuk. A cél Szeverodonyeck megtisztítása volt, és ez sikerült is. A lényeg az, hogy a Szeverszkij Donyeck bal partja szabad” – zárta Mirosnyik.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője az esti órákban közölte, hogy meghiúsult az ellenség azon kísérlete, hogy a szeverodonyecki Azot vállalat ipari övezetét az ellenállás makacs gócpontjává tegye. Az üzem teljes területét, valamint a Szeverszkij Donyec bal partját az LNR határain belül, beleértve Szeverodonyeck és Borivszke városokat, valamint Voronove és Szirotyin településeket, a köztársaság erői ellenőrzik.

 

Kiemelt kép: RIA.ru

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: