KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Migránslázadás: már lincselnek a bevándorlók Franciaországban

„Nem a szegénység, nem a (nemlétező) rendőri erőszak, hanem az engedékeny bevándorláspolitika okozza a véres és pusztító francia migránslázadást, ez derül ki Yves Thréard, a Le Figaro főszerkesztő-helyettesének – francia viszonyok között – meglepően bátor írásából”, amelyet az Origo.hu szemlézett hétfőn. A portál szerint a ma éjszakai pusztítás után (a szerző) sorai még inkább aktuálisak. Szerinte óriási a baj Franciaországban.

A portál idézi:

„idővel a hatóságok laissez-faire (mindent engedő, szánalmasan gyenge) viselkedésével egy olyan ellentársadalom alakult ki, amely távol áll a tekintély, a tisztelet, az érdem és a rend közös elveitől”.

A párhuzamos társadalom már régóta létezik, a bevándorlók lázadása pedig elviselhetetlen állapotokat teremtett a múlt hét óta Franciaországban.

Kapcsolódó:

Emmanuel Macron szerint a bevándorlók naggyá teszik Franciaországot

Azt írják, identitás alapú követelésekről ír Thréard: mi másról van szó tehát, mint migránslázadásról. A jobbközép polgármester családjának vasárnap hajnali meglincselése óta a helyzet tragikussá vált.

„Egyfolytában csak azt halljuk, hogy a lázadásnak a szegénység, a hatóságok közönye, a gettók, az integráció kudarca az oka. Az okok listája olyan hosszú, mint azoknak a minisztereknek a névsora, akik (…) az úgynevezett hátrányos helyzetű vagy érzékeny városrészek sorsát vizsgálták. Pedig a számvevőszéki kimutatások szerint az elmúlt negyven évben évente 10 milliárd eurót költöttek ezekre a területekre, és akkor még nem beszéltünk a városrehabilitációra fordított pénzekről. Bőven elég ahhoz, hogy a vidéki „agrár-sivatagokban” élőknek juttatott támogatás eltörpüljön ezek mellett”

– szemlézi az Origo.

Azaz a francia kormányzat jóval többet költött a külvárosokban élő migránsok életkörülményeinek javítására, mint a vidéken, többek között mezőgazdaságból élő emberekre. És semmi hatása. Sőt – írták.

Az Origo idézi: „valóban nem elhanyagolható összegről van szó, de vajon mi értelme van? Hogy immáron évtizedek óta ugyanazt legyen műsoron, mint amit az elmúlt órákban láthattunk? Igen, jogos a kérdés, írja a Le Figaro vezércikkében, „mert ennek az állami támogatásnak a kedvezményezettjei felgyújtják az iskolát, a gimnáziumot, a faluházat, a városházát, az orvosi-szociális központot, és persze a rendőrséget vagy a vasútállomást.”

„A megoldás tehát nem a milliárdok elköltése. Ma még kevésbé az, mint régen volt. Mert az idők során és a közhatalom erőtlen hozzáállásával egy olyan ellentársadalom alakult ki, amely nagyon távol került a tekintély, a tisztelet, az érdem és a rend közös alapelveitől. A radikális és revansista retorika által gerjesztett, a közösségi hálókon villámgyorsan terjedő ideológiai jellegű követelések mindenekelőtt identitásalapúak” – azaz a külvárosok migránsai nem illeszkedtek be a francia társadalomba, nem integrálódtak, hanem saját, radikális muszlim hiten alapuló identitásukat és szokásaikat követik. Saját társadalmat és rendet hoztak létre.” Most pedig lázadnak

– olvasható az Origón.

Ez is érdekelheti:  Ukrán–magyar olajválság: Kijevben elzárták a csapot, árrobbanást okoznának Magyarországon – de van megoldás

Az internetes portál közölte:

„Érdekes, hogy a cikkhez csak eddig több, mint 350 komment érkezett, egy sincs közöttük, aki ne adna igazat a fenti állításoknak. Van aki szerint valóban hibáztathatók a szülők is, ugyanis joggal merül fel a kérdés, hogy mit szóltak a 17 éves Nahel szülei ahhoz, hogy fiúk egy Mercedes volánja mögött utazik, mérhetetlen mennyiségű pénzzel a zsebében? („FC20”) Egy másik kommentelő szerint („SUROIT”) az iskola és az oktatás a hibás, ott kellene ugyanis elsajátítani az alapvető viselkedési formákat, de van, aki úgy gondolja, hogy a külvárosokban „elszórt” milliárdokat inkább Afrikába kellett volna elkölteni, hogy ott maradjanak az emberek („IAMA”). Van olyan, aki szerint a migránsok második generációja, akik ma fiatalok, sem beszélni, sem írni nem tudnak normálisan franciául. És nagyon sokan vannak, akik szerint eljött a cselekvés ideje, mert Franciaország élhetetlenné vált.”

 

Kiemelt kép: Rendőrök összecsapnak tüntetőkkel Párizs központjában 2023. július 1-jén. / FORRÁS: MTI/EPA/MOHAMED BADRA

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük