KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mi Hazánk: A 75 milliárddal Magyarország közvetetten a háborút finanszírozza – ne fizessünk Ukrajnának!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi a Mi Hazánk Mozgalom egyik képviselője, hogy a kormány vonja vissza a szomszédos állam működőképességének fenntartásához nyújtott támogatásról szóló döntését.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a parlament alelnöke, a párt elnökhelyettese kijelentette, a rezsiszámláik kifizetésére képtelen magyar családoknál, vállalkozásoknál sokkal jobb helyen lenne ez a mintegy 75 milliárd forintos összeg.

A Mi Hazánk politikusa azt is felvetette, ezzel a pénzzel “a kormány közvetetten finanszírozza a háborút”, márpedig pártja semmilyen módon nem tud elfogadni semmilyen, “Ukrajna háborús céljait szolgáló pénzügyi támogatást”.

Hozzátette: egy “rendkívül korrupt” ukrán rezsimet támogatna a juttatással a kormány, nem látni garanciát arra, hogy a forrást valóban humanitárius célra fordítják, ahogyan “arra sincsen semmilyen garancia, hogy nem a magyarellenes ukrán politikusoknál fog ez landolni”.

Dúró Dóra felidézte azt is: noha Magyarország jelentős támogatást ad a szomszédos országból menekülőknek, Ukrajnában “egy rendkívül felháborító gesztussal” eltávolították a munkácsi várból a turulszobrot.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: