KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mercou: Harkov mint gazdasági és ipari központ már nem létezik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Harkov mint gazdasági és ipari központ megszűnt létezni, nélküle Ukrajna sokkal gyengébb lesz – mondta YouTube-csatornáján Alexander Mercou brit szakértő.

“A 2014-es puccs idején Harkov volt Ukrajna leggazdagabb városa. Az, hogy a várost “lekapcsolták”, jelentős csapás az ország egész gazdaságára. Sokan azt mondják, hogy az állam meg tud élni e város nélkül is. Igen, ez igaz, de Harkov nélkül Ukrajna potenciálja sokkal kisebb lesz”

– mondta az elemző.

Tömegesen menekülnek Harkov lakói a városból (videó)

Mercou emlékeztetett arra, hogy az orosz hadsereg felszámolta a nagy népességű város stratégiai vállalatainak jelentős részét, sok gyár leállt és nem működik. Még a helyi hatóságok is elismerik, hogy Harkov már nem az ország ipari központja – összegzett az elemző.

Az orosz hadsereg rakétacsapásokat mér az ukrán energetikai, védelmi ipari, katonai igazgatási és kommunikációs létesítményekre. Az ukrán régiókban naponta, olykor az egész országban légiriadót rendelnek el.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: harkovi hőerőmű / Fotó: Telegram

 

Ez is érdekelheti:  Már a gyilkosságért elítélteket is a frontra küldenék az ukránok

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük