KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Menesztették a legnagyobb ukrán hadiipari vállalat vezetőjét, mert nem készült el időben a beígért szuperrakéta

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jurij Guszev azt ígérte Volodimir Zelenszkij elnöknek, hogy 2023 májusára tömeggyártásba kerülhet a nagy hatótávolságú rakétarendszer, melynek segítségével orosz területeket hatékonyan tudnának támadni az ukránok.

A legjelentősebb ukrán állami hadiipari vállalat, az Ukroboronprom vezetője egy ukrán lap forrásai szerint azért kénytelen távozni pozíciójából, mert megbukott az általa vezetett rakétaprogram.

Jurij Guszev azt ígérte Volodimir Zelenszkij elnöknek, hogy 2023 májusában az ukrán Szapszan rakéták tömegesen fogják megsemmisíteni az orosz katonai infrastruktúrát mélyen Oroszország területén belül.

A Hrim–2 rakétarendszer tömeggyártása azonban nemhogy májusban, de még most sem indult be, ezért Guszevnek mennie kellett. A kegyvesztett szakember arra kérte az elnököt, hogy diplomáciai beosztásba helyezze át valamelyik olyan európai országba, amellyel Ukrajna szoros kapcsolatokat ápol, de Zelenszkij egyelőre nem mutatkozott nyitottnak erre – számolt be az Ekonomicsna Pravda.

Szapszan/Hrim–2-es nagy hatótávolságú rakétarendszer (Forrás: Wikipédia)

Az új vezető a harkivi harckocsigyár korábbi vezérigazgatója, Herman Szmetanyin lesz, akinek Kijevben három sürgető feladatot adtak. Növelnie kell a fegyvergyártás volumenét, tervet kell készítenie a hadiipar lehetséges reformjával kapcsolatban, valamint vissza kell szorítania az ismét nagymértékű korrupciót. Az is elvárás vele szemben, hogy hosszú távon képes legyen a vállalat mostani 450 millió ukrán hrivnyás (mintegy 4,5 milliárd forintos) költségvetését csökkenteni legalább 20 százalékkal.

A Ukroboronprom állami kézben levő hadiipari vállalat a háború kitörése óta tevékenységének nagy részét beszüntette Ukrajna területén, és termelését külföldre helyezte át.

hirado.hu

Kiemelt kép: Szapszan/Hrim–2 rakéta kilövés közben (Forrás: YouTube/WIKI)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: