BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tankszörnyeteget videóztak Oroszországban – nem tudjuk, mi ez

A T-72-es típusváltozata lehet, amit kegyetlenül megbuheráltak.

A világ egyik legnépszerűbb tankjából, a T-72-esből csak Oroszországban több tucat típusváltozat áll szolgálatban, írja a Portfolio, ugyanakkor ezeket általában könnyen fel lehet ismerni. Hangsúlyozzák: ez nem az az eset. Szerintük a Twitteren nemrégiben megjelent felvételen is T-72-es látható, és nagy valószínűséggel valamilyen B variáns, azt azonban,

hogy mi is történt a páncélossal, nehéz megtippelni.

A videón látni, hogy a harckocsi tornyát minden irányból megtoldották valamivel: a torony hátulján, a löveg mellett a torony elején és a torony tetején is láthatóak furcsa extrák. A torony tetején valószínűleg egy köznyelvben madárkalitkaként elterjedt kiegészítő páncélzat látható, mely a fentről támadó tankelhárító rakétákat hivatott megállítani – írják.

A többi kiegészítés jóval érdekesebb kérdés, teszik hozzá. A Portfolio szerint a torony hátuljára szerelt extra doboz rendeltetése lehet, hogy a fentről érkező támadásoktól védje a motorteret, ugyanakkor ez nem magyarázza azt, hogy mit keres a löveg mellett az a két másik valami. Valószínű, hogy a torony sziluettjének ilyen átalakításával az orosz csapatok egy olyan,

nyugati harckocsikra emlékeztető hasonmást akartak megalkotni, aminek a segítségével a katonák gyakorolhatják az ilyen fegyverek felismerését.

Leszögezik: az Egyesült Államok hadereje is használ hasonló célra szovjet tankokat.

Mandiner

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük