KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Menekülnek az emberek Joe Biden csapatából

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Joe Biden amerikai elnök adminisztrációs csapatának egyre több tagja hagyja el a Fehér Házat – ezt Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője nyilatkozta.

Szerinte John Kirby legutóbbi kijelentései azt bizonyítják, hogy a Pentagon szóvivője egyre idegesebb, mert a munkatársak egymás után jelentik be távozásukat.

Egyesült államokbeli szakértők szerint a dekadens hangulatot az indokolja, hogy a hátterében egyre nagyobb a bizalomvesztés kormányzat és személyesen Biden iránt. Amerikai sajtóértesülések szerint Biden vezető PR-tanácsadója, Cedric Richmond nyugdíjba vonul és Biden vezető klímatanácsadója, Gina McCarthy is távozni készül

– mondta Zakharova. 

John Kerry, az Egyesült Államok elnökének klímaváltozásért felelős különleges képviselője és Duleep Singh, az elnök nemzetbiztonsági ügyekért felelős amerikai helyettese is fontolgatja lemondását.

Még rosszabb a helyzet Kamala Harris alelnök körül. Április végén lemondott a Harris-csapat egyik meghatározó tagja, Tina Flournoy, az amerikai alelnök kabinetfőnöke, tavaly, az év végén, távozott Harris Simone Sanders, Harris főtanácsadója, a sajtószolgálat vezetője, aki az MSNBC-n most saját műsorral jelentkezik.

Szintén távozott a Harris csapatból Ashley Etienne, az alelnök kommunikációs igazgatója, aki korábban, az Obama adminisztrációban is ugyanezt a tisztet töltötte be. Ashley Etienne egyébként kifejtette, hogy elégedetlen a főnökével és más lehetőség után néz.

Kamala Harris amerikai alelnök csapatából kikerült még Harris Michael Fuchs kabinetfőnök-helyettes, Nancy McEldowney nemzetbiztonsági tanácsadó, Sabrina Singh sajtótitkár-helyettes, Vincent Evans közügyekért és kormányközi ügyekért felelős igazgatóhelyettes, Peter Weltz közügyekért felelős igazgató, és Keith Childs Graham, aki Harris kommunikációs stratégája és beszédírója volt.

Összességében már közel egy tucatnyian hagyták el a Biden adminisztrációt, de nagy a valószínűsége annak, hogy még többen is lesznek, akik kilépnek a Biden-Harris páros alkotta vezetés köreiből. Meg kell ugyanakkor jegyeznünk, hogy szinte minden önszántából lemondó tisztviselő már dolgozott korábban Clinton és Obama elnöksége alatt is a külügyben.

Ez is érdekelheti:  A NatCon legjobban várt programja az Orbán Viktorral való beszélgetés

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük