KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megingott a magyar kormány? Orbán Balázs már a vétó elvetéséről nyilatkozott a Bloombergnek

Magyarország kész visszavonni vétóját az Ukrajnának szánt új uniós segélycsomag tekintetében, ha Brüsszel az összes, a jogállamisági aggályok miatt befagyasztott uniós forrás folyósítását lehetővé teszi – fogalmazott Orbán Balázs a Bloomberg hírportálnak adott interjújában – amiről a Magyar Nemzet tudósított.

A miniszterelnök politikai igazgatója hozzátette: Hazánk uniós finanszírozása és Ukrajna támogatása két külön kérdés, azonban amennyiben az unió ragaszkodik ahhoz, hogy Kijev támogatása egy módosított költségvetésből történjen, akkor a két kérdés összekapcsolódik.

Az Európai Bizottság hamarosan bejelentheti, hogy mintegy tízmilliárd eurót felszabadít a hazánknak járó, zárolt összegekből az igazságügyi reform végrehajtásának köszönhetően. Minden forrást – agrárpénzeket, kohéziós pénzeket és helyreállítási pénzeket összevetve – 15,6 ezer milliárd forinttal tartozik nekünk Brüsszel – írta kedden a Mandiner.

Orbán Balázs szerint ennek ugyanakkor Ukrajna uniós csatlakozásához nincs köze, a magyar kormány számára ez továbbra is vörös vonal. A miniszterelnök politikai igazgatója megismételte Orbán Viktor szavait, miszerint inkább stratégiai partnerséget kellene ajánlani Kijevnek, mivel még nem teljesítette a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételeket.

Az uniós tagállamok állam- és kormányfői december 14-15-én üléseznek, hogy Ukrajna további támogatásáról és uniós tagságáról döntsenek.

Magyar Nemzet nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük