Meg kell védeni a kárpátaljai magyarokat a mindenre képes kijevi rezsimmel szemben!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Magyar Békekör MTI OS közleményben emelte fel szavát a kárpátaljai magyar kisebbség védelmében.

Közleményükben kifejtik, hogy Kijev ágyútölteléknek használja a határon túli magyarokat, miközben meglátásuk szerint ez ellen a magyar kormány nem tesz semmit. Erélyes fellépést követelnek a magyar kormány részéről, mert meg kell védeni a kárpátaljai magyarokat a kijevi rezsimmel szemben.

A Magyar Békekör közleménye:

Egyre több kárpátaljai magyar áldozatot szed a háború Ukrajnában. Kijev ágyútölteléknek használja határon túl élő honfitársainkat az oroszok ellen. Megint magyar vér folyik idegen érdekekért.

Megrökönyödéssel tapasztaljuk, hogy a magyar kormány semmit sem tesz ellene. Pedig korábban éppen a magyar kisebbség jogainak megsértése miatt emelt vétót Ukrajna NATO-csatlakozása ellen. Miért ez a meghátrálás Kijevvel szemben? Se jogok, se élet?

Erélyes fellépést követelünk a magyar kormánytól! Meg kell védeni a kárpátaljai magyarokat a mindenre képes kijevi rezsimmel szemben! Ezek saját népüket is mészárszékre küldik hatalmuk védelmében. Vessünk be minden lehetséges eszközt a magyar élet megvédéséért!

Elfogadhatatlan, hogy NATO szövetségeseink Kárpátalján keresztül is fegyvert küldjenek az ukrán fegyveres erőknek, veszélybe sodorva a kárpátaljai civilek életét és hazánk biztonságát is. Nem akarjuk, hogy szövetségeseink bármilyen okból vagy ürüggyel belekeverjék a háborúba Magyarországot és a külhoni magyarságot! Ellentétesnek tartjuk nemzetbiztonsági érdekeinkkel azt is, hogy kibővítsék a NATO-t Finnországgal és Svédországgal.

Helyes, hogy a kormány felismerte a belőle fakadó veszélyt, s Törökországgal együtt fékezi a skandináv csatlakozási folyamatot. Szeretnénk, ha nem csak fékezné, hanem meg is vétózná a felvételt! Nem csak a semlegesség megőrzésében érdekelt finn és svéd népnek tenne nagy szolgálatot vele, hanem mindenkinek, aki békét akar Európában.

MTI OS közlemény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük