KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Meg kell védeni a kárpátaljai magyarokat a mindenre képes kijevi rezsimmel szemben!

A Magyar Békekör MTI OS közleményben emelte fel szavát a kárpátaljai magyar kisebbség védelmében.

Közleményükben kifejtik, hogy Kijev ágyútölteléknek használja a határon túli magyarokat, miközben meglátásuk szerint ez ellen a magyar kormány nem tesz semmit. Erélyes fellépést követelnek a magyar kormány részéről, mert meg kell védeni a kárpátaljai magyarokat a kijevi rezsimmel szemben.

A Magyar Békekör közleménye:

Egyre több kárpátaljai magyar áldozatot szed a háború Ukrajnában. Kijev ágyútölteléknek használja határon túl élő honfitársainkat az oroszok ellen. Megint magyar vér folyik idegen érdekekért.

Megrökönyödéssel tapasztaljuk, hogy a magyar kormány semmit sem tesz ellene. Pedig korábban éppen a magyar kisebbség jogainak megsértése miatt emelt vétót Ukrajna NATO-csatlakozása ellen. Miért ez a meghátrálás Kijevvel szemben? Se jogok, se élet?

Erélyes fellépést követelünk a magyar kormánytól! Meg kell védeni a kárpátaljai magyarokat a mindenre képes kijevi rezsimmel szemben! Ezek saját népüket is mészárszékre küldik hatalmuk védelmében. Vessünk be minden lehetséges eszközt a magyar élet megvédéséért!

Elfogadhatatlan, hogy NATO szövetségeseink Kárpátalján keresztül is fegyvert küldjenek az ukrán fegyveres erőknek, veszélybe sodorva a kárpátaljai civilek életét és hazánk biztonságát is. Nem akarjuk, hogy szövetségeseink bármilyen okból vagy ürüggyel belekeverjék a háborúba Magyarországot és a külhoni magyarságot! Ellentétesnek tartjuk nemzetbiztonsági érdekeinkkel azt is, hogy kibővítsék a NATO-t Finnországgal és Svédországgal.

Helyes, hogy a kormány felismerte a belőle fakadó veszélyt, s Törökországgal együtt fékezi a skandináv csatlakozási folyamatot. Szeretnénk, ha nem csak fékezné, hanem meg is vétózná a felvételt! Nem csak a semlegesség megőrzésében érdekelt finn és svéd népnek tenne nagy szolgálatot vele, hanem mindenkinek, aki békét akar Európában.

MTI OS közlemény

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük