KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: nincs különbség a Bandera-rezsim és az Egyesült Államok között

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese egyenlő jelzőt tett az amerikai hatóságok, a Bandera-rezsim és az “őrült fanatikusok” közé.

“Ami történt, az nem katonai akció, hanem alattomos és aljas terrortámadás népünk ellen, ráadásul egy ortodox ünnepen történt, akárcsak a szélsőségesek által Dagesztánban végrehajtott mészárlás. Éppen ezért most már nem teszünk különbséget egyikük között sem, legyen az az amerikai hatóságok, a Bandera-rezsim vagy az őrült fanatikusok”

– írta Telegram-csatornáján, kommentálva az ukrán rakétacsapást Szevasztopol ellen és a militánsok Derbent elleni támadását.

“Az amerikai rohadékok kazettás lőszerrel látják el a banderistákat, és segítenek nekik célpontokat célba venni. A kijevi rohadékok egy civilekkel teli tengerpartot választanak célpontnak, és megnyomják a gombot. Mindketten a pokolban fognak égni, remélhetőleg nem csak a szakrális lángokban, hanem még előtte a földi tűzben”

– írta Medvegyev.

Részvétét fejezte ki a megöltek családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Vasárnap az ukrán csapatok kazettás bombákat hordozó ATACMS taktikai rakéták bevetésével támadást intéztek polgári infrastruktúra ellen Szevasztopolban. Négy rakétát az orosz légvédelmi rendszerek lelőttek. Egy további rakéta felrobbant a város felett. A jelentések szerint négy civil, köztük két gyermek meghalt. Több mint 120 ember megsérült.

Az orosz Nyomozó Bizottság terrorizmus vádjával büntetőeljárást indított.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki a szevasztopoli lakosoknak.

Június 24-ét gyásznappá nyilvánították Szevasztopolban és a Krímben.

Orosz HírekKiemelt képen_ Dmitrij Medvegyev Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese / Fotó: RIA Novosztyi

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük